«Work in progress» var i utgangspunktet serieskaper Abby McEnany sitt solo-show med fortellinger fra sitt eget liv.

Hva er galt med meg?

Om angsten som følger skeive i et heteronormativt samfunn.

Ulykkesfuglen Abby sliter med å holde orden på livet sitt. Når psykologen hennes dør, under en terapitime, gjennomgår hun en virkelig krise. Serien «Work in Prosess», skapt for nettverket Showtime, har nå blitt sluppet på HBO Nordic.

Serieskaperen Abby McEnany har laget en halvbiografisk serie om en 45 år gammel, nevrotisk og overvektig lesbe som prøver å bli et bedre menneske etter at hun har nådd bunnen. Noe som ikke er enkelt, blant annet når hun går på date med transmannen Chris (spilt av ikke-binære Theo Germeine, kjent fra serien «The Politician») og møter komikeren Julia Sweeney, som spilte den androgyne Pat i humorshowet «Saturday Night Live» – en karakter Abby mener ødela livet hennes.

Nettstedet Meaww.com forteller at serien tar opp den generelle angsten i den moderne verden, forsterket av angsten som følger skeive i et heteronormativt samfunn. I serien forteller Abby: «Jeg har alltid vært vettskremt for hva som er galt med meg. Jeg er besatt av tanken på hvorfor alt gir meg angst».

Seriens pilot ble vist under den anerkjente filmfestivalen Sundance i januar 2019. Der ble den plukket opp av den kjente regissøren/produsenten Lilly Wachowski (kjent for blant annet «Matrix» og «Sense8»), som er søsteren og samarbeidspartneren til Lana Wachowski. Hun bidro til å produsere serien, og sørge for at den ble laget ferdig.

I et intervju i Sundance’s kortdokumentarserie «Indie Episodic Program» forteller McEnany hvor viktig det var for henne å lage serien: «Folk som ser ut som meg, er feilrepresentert i media. Vi portretteres som særinger, eller noen som man ikke kan like. Både eldre og overvektige kvinner behandles slik, og jeg liker ikke ideen om å bli satt i bås. At flere av karakterene også er skeive og trans, er mer et faktum enn at de blir en stereotypi, noe som ikke ville tjent det skeive miljøet.»

Tim Mason, som skapte serien sammen med McEnany, forteller i samme intervju at selv om serien er en komedie, var han mer opptatt av å formidle ekte følelser framfor ren humor. «Jeg liker ikke så godt humor der skuespillerne prøver å være morsomme. For meg er det viktigere å ha en sterk følelse bak humoren, da vil komikken komme av seg selv. Abby har så mange emosjonelle utfordringer i livet sitt; depresjon, selvmordstanker, familiedrama – alt kommer innenfra. Og Abby spiller så ekte. Det gjør alle skuespillerne. Så jeg håper med serien at vi kan komme i kontakt med folks følelser.»

Work in Progress ble sluppet på HBO Nordic 9. desember 2019.

Powered by Labrador CMS