Musikk

Var redd for å være åpen homo

Alle Adam Lamberts skeive forbilder i musikkbransjen hadde vært store stjerner da de kom ut som skeive. Han trodde derfor han måtte skjule det.

Adam Lambert.
Publisert

Adam Lambert er nå mest kjent som Queens nye frontmann. Men han har flere soloalbum bak seg. I forbindelse med slippet av albumet High Drama snakket artisten, som fikk sitt første gjennombrudd på American Idol, med BBC om veien inn i musikkbransjen.

Lambert var vel ute av skapet for familie og venner før han inntok amerikanske tv-skjermer. Men på Idol var legning ikke et tema. Til BBC forteller han han ikke trodde han hadde noen mulighet til å bli popstjerne som skeiv.

– Det var kjente skeive artister, som Elton John og George Michael, men de var allerede stjerner da de kom ut. Det var ingen som meg jeg kunne se opp til.

Diskriminering og suksess

Bilder av ham i drag, og bilder av at han kysset eks-typen kom ut på nett, førte til kritikk fra Fox News, som blant annet kalte det flaut. Og etter at han, i 2009, hadde kysset bassisten sin på et tv-overført prisshow ble han truet med anmeldelse fra tv-selskapet ABC.

I etterkant skal imidlertid mange unge mennesker ha tatt kontakt og takket ham for at han var så «flamboyant» på scenen og skjermen. Og Lamberts karriere har blitt en av de største i etterkant av en American Idol-deltakelse.

Adam Lambert var den første åpent skeive artisten som toppet Billboards albumliste.

Dedikerte låt til Colorado Springs-ofre

Samtidig, og i likhet med mange andre skeive artister, er Lambert bekymret for økningen av anti-skeive uttalelser i offentligheten. Da han nylig slapp videoen til coverversjonen av Duran Durans «Ordinary World» i USA, dedikerte han den derfor til ofrene for Colorado Springs-tragedien.

Til BBC fortalte han også at av alle sangene på det nye albumet er det «Ordinary World» han har det sterkeste personlige forholdet til. Den favner all usikkerheten han som ung hadde om egen legning, og popstjernedrømmen.

– Jeg har lært av å synge med Queen at du må slutte å høre på originalen for å gjøre en sang til din egen. Du må finne ut hva sangen betyr for deg.

Powered by Labrador CMS