Skeiv sommer

– Jeg vil skape større rom for maskulinitet

Adam Schjølberg avskriver ikke maskulinitet, men mener det er rom for både maskulinitet og femininitet i én og samme kropp.

Adam Schjølberg er aktuell med det nye showet «Adam Setter Skapet På Plass» på Oslo Nye, med premiere 8. september.
Publisert Sist oppdatert

– Tradisjonen tro har Blikk sommerspalte i år igjen. Som regel er den lettbeint, men i år er det vanskelig å ikke adressere skyteepisoden i Oslo 25. juni. Pride ble ikke som vi hadde trodd i år. Hvordan går det med deg?

– Det har vært litt tungt. Jeg skal innrømme det. Det har kommet litt i bølger med maktesløshet og litt tomhet. Men samtidig kommer det også så store bølger av tilhørighet, samhold og kjærlighet. Så det kommer til å gå bra.

– I år er det jo Skeivt kulturår. Så, hva har vært din beste skeive kulturopplevelse til nå?

– Åh, det har vært så mange! Alt fra «Espen elsker Judy» på Det Norske Teatret, til Big Daddy Karsten i Spikersuppa under Oslo Pride. Men jeg må virkelig dra frem Nils Bech i Operaen. Det var så dekket i regnbue som det kan bli. Jeg prøver å nyte så mange skeive arrangementer jeg kan i år, siden det neste år går tilbake til helt vanlig homofritt, heterofilt kulturår. Jeg skal også ta turen innom Røros Pride, Son Pride og Agder Pride, så det er jo fortsatt mulig med flere høydepunkter av skeiv kultur dette året. I tillegg har jeg premiere på «Adam Setter Skapet På Plass», som Terje Sporsem har regien på, 8. september på Oslo Nye.

– Hvilken låt går på repeat hos deg i sommer?

– «Physical» med Dua Lipa har fått dansefoten i gang hos meg denne sommeren skal jeg innrømme. Ikke at den er så vanskelig å få i gang, men det er noe med låter som har litt 80-talls nostalgi i seg.

– Hva leser du/ser du på i sommer?

– Jeg leser på mitt eget manus, så jeg prøver å veksle med å se litt hjernedød film innimellom. Og liker å gå på kino. Det beste så langt var siste filmen i Jurassic Park-serien.

– Kampen fortsetter! Hva er din skeive hjertesak?

– Jeg vil være med på å skape større rom for maskulinitet. Å slutte å kjenne på at man regulerer egen femininitet på grunn av skam. Det betyr ikke at jeg avskriver maskulinitet, men at det er rom for begge deler i én og samme kropp.

Powered by Labrador CMS