Owen J Hurcum (22) er verdens første ikke-binære borgermester

22 år gamle Owen J Hurcum har blitt valgt til borgermester av byen Bangor i Wales. De er byens yngste borgermester noensinne – og verdens første ikke-binære borgermester.

Publisert Sist oppdatert

Owen J Hurcum ble enstemmig valgt inn som borgermester av den walisiske byen Bangor, etter å ha jobbet som viseborgermester det siste året og som rådgiver de fire foregående årene.

De er verdens første ikke-binære borgermester. Med sine knappe 22 år blir de også den yngste borgermesteren i Wales noensinne.

Den nye borgermesteren, som identifiserer seg som genderqueer, agender og ikke-binær, postet et bilde av seg selv på Twitter, ikledd borgermesterkjedet, en tradisjonell trekantet hatt og en gjennomsiktig svart topp.

«Da jeg kom ut for to år siden, var jeg bekymret for at jeg ville bli utstøtt eller verre. I dag ble jeg valgt til borgermester i vår flotte by. Den yngste borgermesteren i Wales. Den første ikke-binære borgermesteren i noen by, noensinne» skrev Hurcum, etterfulgt av «Diolch Bangor», walisisk for «Takk, Bangor».

Hurcum sier de vil bruke tiden som borgermester til feire byens multikulturelle samfunn.

Kommentarfeltet er fylt av lykkeønskninger og flere beskriver Hurcum som en pioner.

Som et svar til følgerne sine postet Hurcum et bilde av seg selv i en t-skjorte med påskriften «they/them/the mayor».

«Jeg vet at representasjon ikke bare er å ta på seg et borgermesterkjede. Jeg vil dømmes for hva vi gjør som et team for Bangor under min tid i stillingen, men likevel, jeg er glad for at valget har resonnert med så mange» skrev de i oppfølgingsposten.

Tidligere i år trakk Hurcum seg som kandidat fra partiet Plaid Cymru under det walisiske parlamentsvalget. De mente partiet ga transfobe mennesker en plattform og et talerør.

Powered by Labrador CMS