Kondom nyttet ikke. Straks gummien var på, forsvant ereksjonen. For Ahmed Umar ble PrEP redningen.

Sex uten angst

Ahmed Umar lærte på skolen i Sudan at aids var Allahs straff for syndig atferd. Det skremte ham så mye at han lenge ikke maktet å ha sex. Når han turte, fikk han så mye angst at en stor del av livs­kvaliteten forsvant. PrEP ble redningen.

Publisert Sist oppdatert

Ahmed Umar er vokst opp i Sudan under et strengt religiøst regime. Homoseksualitet er forbudt i Sudan. For homofile menn er straffen pisking ved første lovbrudd, og dødsstraff etter det tredje. Lesbiske steines. Han ble lært opp til å frykte og hate homoseksualitet. Så hva gjør man da, når all kjærlighetsevne og tenning retter seg mot samme kjønn?

I 2008 sto Ahmed Umar imot presset om å gifte seg i Sudan og flyktet til Norge. Her fikk tjueåringen innvilget politisk asyl på grunn av sin seksuelle orientering. I dag er han ferdig utdannet kunstner og skulptør fra Kunsthøgskolen i Oslo og i ferd med å bli norsk statsborger. Han har allerede hatt flere utstillinger. Han har flere ganger deltatt på Skeive kunstneres kollektivutstilling under Skeive dager i Oslo og var også representert på utstillingen «Mina/meg» med den sørafrikanske fotografen Zanele Muholi under Oslo Pride i sommer.

– Det å ha sex er å leve ut en viktig side av menneskelivet. Når man ikke klarer ha sex på en sunn måte, fratas man en vesentlig dimensjon, forteller Umar.

Blant landets første

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digital
1 måned

89,-

KJØP

Digital
12 måneder

699,-

KJØP

Digital + Magasin 6 måneder

449,-

KJØP

Digital + Magasin 12 måneder

798,-

KJØP

Powered by Labrador CMS