Urix

Oprah Winfrey mistet broren til aids: – Livet hans ville vært helt annerledes i dag

Oprah Winfrey mintes broren som døde av aids i Pride-budskapet hun la ut i sosiale medier.

Oprah Winfreys bror Jeffrey Lee døde av aids i 1989, noe hun mintes i sitt Pride-budskap.
Publisert

– Det er 35 år siden min yngre bror Jeffrey Lee døde av aids. Han var 29 år gammel, og verden var et ekstremt ondt sted, ikke bare for folk som led av aids, men også for lhbtq-mennesker generelt, sa Winfrey i videoen hun delte.

Den hadde tittelen «Oprahs Pride-månedbudskap». Der forteller hun ifølge LA Times hvor «forbløffet» broren ville blitt over hvor mye verden har endret seg og at det både finnes homofile ekteskap og en Pride-måned.

– Så annerledes livet hans kunne ha vært om han hadde levd i vår tid. I en verden som så og anerkjente ham for den han var, heller enn å forsøke å få ham til å skamme seg for sin seksualitet, sa Oprah Winfrey videre.

Samtidig er de nye rettighetene under angrep. En statistikk fra Gallup viser at 71 prosent av alle amerikanere synes homofile bør ha samme rettigheter i sine ekteskap som heterofile, og 77 prosent mener at de bør få adoptere. Før legaliseringen i 2015 var tallene 55 og 63 prosent, skriver avisen.

Oprah avsluttet med å si at hun mener alle «har rett til å elske den de vil elske, og være den personen de har mest lyst til å være».

(©NTB)

Powered by Labrador CMS