Før hun ble valgt til leder i LLH, i dag FRI, i 2016, var Ingvild Endestad kommunikasjonsrådgiver i LLH. Før det igjen, var hun rådgiver og fungerende leder i Store norske leksikon.

Først i paraden

Ingvild Endestad vil ikke ha barn, men katt. At ingen familier er som alle andres, har FRI-lederen visst siden hun var liten. Hun har ikke bare vokst opp med én, men med fire familier.

Publisert Sist oppdatert

Hun ble født 26. mars 1987, det året Einar Gerhardsen dør, og 18-åringen Michael Rust lander med småfly på Den røde plass. Homsene danser til George Michaels «I Want Your Sex», og lesbene til «Don’t Get Me Wrong» med Pretenders.

Kjell Erik Øie er nyvalgt leder i DNF-48 (forløperen til LLH og senere FRI), og Oslo Pride kalles for Homodagene. Hiv-epidemien er i en tidlig og dødelig fase og Kirkens Bymisjon starter opp Aksept, senteret for alle berørte av hiv og aids. Dette er også året Statens Institutt for folkehelse kunne melde at mellom tre og fire prosent av alle nordmenn har hatt samleie med en eller flere personer av samme kjønn.

Ingvild Endestad kom til verden i Harstad, og noen få år senere skal hun begynne i barnehagen, spille fotball og melde seg inn i AUF som 13-åring. Bli med i 8. marskomiteen som 14-åring, og bli leder av Troms AUF som 17-åring. Dessuten melde seg inn i Nei til EU, og lede Ungdomsrådet i hjembyen. Mer om oppveksten hennes kommer senere. For først skal vi på bar.

Kaffe og kampanje

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digital
1 måned

1,-

KJØP

Digital
12 måneder

699,-

KJØP

Digital + Magasin 12 måneder

798,-

KJØP

Powered by Labrador CMS