Ammonite

Winslet og Ronan blir filmpar

I filmen «Ammonite» om Mary Annings (1799 - 1847) liv spilles hovedrollene av Kate Winslet og Saoirse Ronan.

Publisert Sist oppdatert

FÅ HER TIL LANDS HAR NOK hørt om Mary Anning (1799 - 1847), men hun var en av 1800-tallets mest sentrale paleontologer og fossilsamlere. I den kommende filmen «Ammonite» om hennes liv spilles hovedrollene av Kate Winslet og Saoirse Ronan.

Flere av Annings oppdagelser har vært viktige for vår naturhistoriske forståelse. Til tross for at hun er en av de viktigste vitenskapskvinnene fra Storbritannia, vet vi svært lite om privatlivet hennes. I filmen skildres en fiktiv romanse med en annen kvinne.

Manus og regi er ved briten Francis Lee, som tidligere laget den romantiske homsefilmen «God’s Own Country» (2017). Lee forteller til Pink- News at han først ble oppmerksom på Annings arbeid da han lette etter fossiler for å gi som gave til kjæresten. «Jeg ble umiddelbart interessert i denne arbeiderklassekvinnen som til tross for at hun ble født inn i et patriarkisk samfunn preget av klasseskiller, ble en av de mest fremtredende autoritetene på sitt felt. Likevel ble det hun utrettet nesten ignorert av samtida».

Siden så lite vites om henne, har Lee vært klar på at han ikke ønsket å lage en biografi om Anning. I stedet har han fokusert på den fiktive kjærlighetshistorien. «Jeg ville gi et forhold med noen som var henne verdig», sier han til Pink- News. «Særlig ville jeg utforske dynamikken i et forhold, og hvordan vi beholder vår egen identitet i det. Men mest av alt ønsker jeg å gi Anning den verdigheten og respekten hun skulle ha fått da hun levde».

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digital
1 måned

1,-

KJØP

Digital
12 måneder

699,-

KJØP

Digital + Magasin 12 måneder

798,-

KJØP

Powered by Labrador CMS