Anders (t.v) har jobbet på Hovedøya i elleve år. Da han møtte Rudolf for seks år siden, spurte Anders om han kunne tenke seg å flytte til Hovedøya. Da Rudolf svarte ja, skjønte Anders at han hadde truffet den rette. De flyttet inn i den gamle vaktmesterboligen for fem år siden.

Alene på Hovedøya

I middelalderen var Hovedøya tilholdssted for et steinrikt kloster med tolv munker. I dag bor Anders og Rudolf alene på den historiske øya – 400 meter fra Aker Brygge.

Publisert Sist oppdatert

Anders Thevik er vaktmesteren på Hovedøya, og samboeren Rudolf Helberg er interiørdesigner. Som vaktmester har Anders mulighet til å leie oppsynsmannsboligen av kommunen. Da paret flyttet inn i det 150 år gamle murhuset for fem år siden, var det svært nedslitt. Sammen har de nå skapt seg et hjem her litt utenom det vanlige, og Blikk har invitert seg på besøk.

Om sommeren er Hovedøya et av de mest populære turområdene for beboere i Oslo-­området. Øya ligger bare fem minutter med båt fra Rådhusbrygga. Hit strømmer det Oslo-folk hver eneste dag for å bade, gå tur og ha piknik.

Anders sin vaktmesterjobb er svært variert, fra å informere de som kommer på besøk om stedet, plukke søppel, vaske de offentlige doene, og generelt sørge for at alt holdes i skikkelig stand. Dessuten gjeter han sauene som rusler rundt på øya. Hver sommer blir Bymiljøetatens sauer fraktet fra Bogstad besøksgård til Hovedøya for å beite og dermed holde vegetasjonen nede.

På gul liste

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digital
1 måned

1,-

KJØP

Digital
12 måneder

699,-

KJØP

Digital + Magasin 12 måneder

798,-

KJØP

Powered by Labrador CMS