Politikk

Trettebergstuen blir Kulturminister

Flere medier melder at Anette Trettebergstuen (Ap) blir Kulturminister i Støres nye regjering.

Publisert Sist oppdatert

Anette Trettebergstuen (Ap) har lenge vært en favoritt til Kulturministerrollen. Både NRK, Dagbladet, og Dagens Næringsliv melder i dag at Trettebergstuen med all sannsynlighet blir Norges nye kulturminister.

Avtroppende Kultur- og likestillingsminister Abid Raja (V) uttaler til VG at han «unner sektoren jeg har hatt ansvaret for å bli ivaretatt på best mulig vis av min arvtager. Derfor håper jeg det blir Trettebergstuen.»

Da Barne- og familieminister Kjell Ingolf Ropstad (Krf) tok over stafettpinnen etter Barne- og likestillingsminister Linda Hofstad Helleland (H) i 2019 ble likestillingsposten tatt ut av Departementet og overført til Kulturdepartementet.

Det er ikke sikkert om Trettebergstuen vil overta Rajas rolle som Kultur- og likestillingsminister, eller om likestillingsposten nå blir tilbakeført til den nye Barne- og familieministeren.

Trettebergstuen har lang fartstid i politikken. Hun har representert Hedmark på Stortinget i hele 16 år, siden hun ble valg inn i 2005. I 2009 valgt inn i Arbeiderpartiets sentralstyre. Siden 2013 har Trettebergstuen sittet i Stortingets Familie- og kulturkomité.

Hun er leder i Arbeiderpartiets kvinnenettverk, og satt i perioden 2005–2006 i styret i Homofile og lesbiske sosialdemokrater (i dag Homonettverket).

I 2018 mottok Trettebergstuen, sammen med Bård Nylund, Sørlandets litteraturpris kategorien sakprosa for boka «Homo».

Powered by Labrador CMS