Kunst

Skeive kunstneres ytringsfrihet under press

I kveld belyses ytringsfriheten for skeive kunstnere på Youngs i Oslo med kulturministeren tilstede.

Kultur-og likestillingsminister Anette Trettebergstuen møter i kveld representanter for norske kunstnerorganisasjoner for å debattere skeives posisjon i samtidskunsten.
Publisert

.

Når det politiske klimaet kjølner er opparbeidede rettigheter og frihet for utgrupper det første som trues.

Kultur- og likestillingsminister Anette Trettebergstuen møter styreleder Ruben Steinum i foreningen Norske Billedkunstnere, kunstkurator og kulturskribent Stina Högkvist og redaksjonen i bladet Billedkunst til paneldebatt.

Hva som skjer med ytringsfriheten for skeive kunstnere når enighet om likeverd settes i spill? Hvilke konsekvenser har de siste års høyredreining og reaksjonære strømninger i deler av europeisk politikk for skeive kunstnere?

Debatten tar blant annet utgangspunkt i at en en gruppe polske kunstnere og aktivister rettsforfølges for å ha laget opprop mot landets innføring av såkalte «LHBTIQ+-frie» soner.

Men også her i landet er spørsmålet om hvilke kunstnere som skal tillates å ytre seg og på hvilken måte, en betent og stadig mer polarisert debatt.

Arrangementet finner sted på Youngs i Oslo kl 17.00 i regi av foreningen Norske Billedkunstnere og magasinet Billedkunst. Debatten er åpent for alle, og strømmes også fra start.

Powered by Labrador CMS