Kultur og likestilling

Lubna Jaffery er ny kultur- og likestillingsminister

Lubna Jaffery (43) er utnevnt til ny kultur- og likestillingsminister, og tar over etter Anette Trettebergstuen. – FRI forventer at den nye statsråden vil fortsette arbeidet med å følge opp regjeringens handlingsplan for kjønns- og seksualitetsmangfold, sier FRI-leder Inge Alexander Gjestvang.

Lubna Jaffery utnevnes til ny kultur- og likestillingsminister.
Publisert Sist oppdatert

Lubna Jaffery (Ap) er tidligere arbeids- og sosialbyråd i Bergen, tidligere fungerende byrådsleder i samme by, samt tidligere statssekretær i nettopp Kulturdepartementet. Hun har bred bakgrunn fra kultursektoren. Blant annet har hun sittet i styret til Festspillene i Bergen og i Litteraturhuset i samme by.

Det var i forrige uke at Anette Trettebergstuen varslet at hun går av som statsråd på grunn av habilitet.

«Jeg beklager på det sterkeste. Som statsråd er det nødvendig å ha full tillit. Det jeg har fortalt nå fremmer ikke tillit», sa Trettebergstuen på en pressekonferanse.

Jaffery vil nå ta over saker Trettebergstuen har jobbet med og brent for, blant annet lovforslaget mot konverteringsterapi og utredningen om tredje juridisk kjønn.

 – Vi ønsker å gratulere Lubna Jaffery som ny kultur- og likestillingsminister, og ser fram til samarbeidet. FRI har tidligere hatt god dialog med statsråd Trettebergstuen, og gleder oss til å bli bedre kjent med Jaffery i kampen for et likestilt Norge, sier FRI-leder Inge Alexander Gjestvang til Blikk. 

– FRI forventer at den nye statsråden vil fortsette arbeidet med å følge opp regjeringens handlingsplan for kjønns- og seksualitetsmangfold og føre en offensiv likestillingspolitikk på skeives premisser.

Skeiv Verden har stor tro på at Jaffery vil følge opp Trettebergstuens arbeid på det skeive feltet.

– Hun har minoritetsbakgrunn og tror at hun har en forståelse for interseksjonalitet og et minoritetsperspektiv mange andre ikke har, sier Hanne Farideh Lyseth, generalsekretær i Skeiv Verden.

– Skeiv Verden forventer at hun viser handlekraft og at hun setter seg inn i regjeringens handlingsplan for kjønns- og seksualitetsmangfold, og at hun tar oss med inn i arbeidet. Det har høyeste prioritet hos oss.

Powered by Labrador CMS