Spellemannprisen

Spellemann til Fay Wildhagen

Wildhagen ble kåret til Årets produsent for albumet «Møtested - en hyllest til Anne Grete Preus».

«Vi hadde lyst til å hylle henne både som menneske og artist, gjøre noe hun hadde blitt glad for. Litt som om vi skulle overraske henne på en bursdag».
Publisert

Torsdag kveld feiret norsk musikk seg selv med Spellemannsprisutdelingen. Prisen i kategorien Årets produsent 2023 gikk til Fay Wildhagen for albumet «Møtested - en hyllest til Anne Grete Preus».

Fay Wildhagen, bidrar i tillegg til produksjon med to egne Preus-tolkninger på albumet. Sammen med Skaar gjorde hun den sekulære julesalmen «Når himmelen faller ned», samt «Fylt av min kjærlighet». Backingband for samtlige sanger var Darling West.

Wildhagen fortalte til Blikk, da plata ble sluppet i november i fjor at det først og fremst var et veldig personlig prosjekt for henne. Hun var nær venn med Preus de siste tre årene av den folkekjære artistens liv.

«Hun var jo min helt. Jeg så veldig opp til henne. Hun var som en mentor for meg, og jeg lærte henne litt», sier Wildhagen.

Anne Grete Preus (1957-2019) ble først kjent på slutten av 70-tallet som forsanger i visefolkorkesteret Veslefrikk, deretter ledet hun det Spellemannsprisvinnende rockebandet Can Can gjennom 80-tallet, inntil hun gjorde folkekjær soloartist av seg. De fleste sangene på plata, er fra siste del av karrieren.

Prosjektet kom til på initiativ av Terje Pedersen i nå Sony-eide Drabant Music. Pedersen arbeidet tett med Preus da begge var tilknyttet Warner.

Til VG sa Wildhagen om plata: «Vi hadde lyst til å hylle henne både som menneske og artist, gjøre noe hun hadde blitt glad for. Litt som om vi skulle overraske henne på en bursdag».

Powered by Labrador CMS