Intervju

Anne og Ann

Blikk har møtt kvinnene som nylig har gitt lesbiske over hele verden en ny runde med høy «Gentleman Jack»-feber; skuespillerne Suranne Jones og Sophie Rundle, og serieskaperen Sally Wainwright.

– Jeg har fått mer respons på «Gentleman Jack» enn noe annet tv-program jeg har skrevet. Folk fra hele verden har skrevet emosjonelle brev som virkelig har rørt meg. Om at det har endret livene deres å høre at det levde noen som dem selv for 200 år siden, forteller serieskaper Sally Wainwright.
Publisert Sist oppdatert

Sally Wainwright har i flere tiår studert Anne Listers dagbøker som delvis er skrevet i koder; en blanding av symboler, tall og greske bokstaver. Kodespråket tillot henne å skrive fritt og detaljert om kjærlighetsaffærer med andre kvinner.

– Anne Lister var ekstremt intelligent. Hun hadde evnen til å berettige hvem hun var, og hvorfor hun var som hun var. Hun studerte medisin delvis for å undersøke om hun var et «biologisk misfoster». Dette var noe hun lurte på da hun var yngre, forteller Wainwright, som er serieskaperen bak seriesuksessen «Gentleman Jack», som er bygget på Anne Listers dagbøker.

Hun har selv vokst opp rett ved Shibden Hall i Halifax og hadde drømt om å lage tv-serie om den banebrytende landeieren og forretningskvinnen lenge før «Gentleman Jack» tok verden med storm i 2019. Men da hun 15 år tidligere hadde foreslått å lage en egen serie om denne eksentriske «mannedamen», ble hun møtt med laber respons fra tv-bransjen.

Avkodet av fansen

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digital
1 måned

1,-

KJØP

Digital
12 måneder

699,-

KJØP

Digital + Magasin 12 måneder

798,-

KJØP

Powered by Labrador CMS