Datingapper

Grindr tar personvernnemda til retten

Datingappen Grindr har tatt ut søksmål om gyldigheten av Personvernnemdas vedtak om et overtredelsesgebyr på 65 millioner kroner.

Sjekkeappen Grindr fikk i 2021 en rekordbot på 65 millioner kroner av Datatilsynet for å bryte personopplysningsloven.
Publisert

Saken skal behandles i Oslo tingrett mellom 12. og 14. mars, skriver Datatilsynet.

I oktober ble det kjent at Grindr saksøkte staten ved personvernnemda om gyldigheten av et vedtak om et overtredelsesgebyr på 65 millioner kroner, som først ble gitt av Datatilsynet.

Vedtaket slår fast at Grindr ikke hadde gyldige samtykker til utlevering av personvernopplysninger til annonseselskap for atferdsbasert markedsføring.

Mener de innhentet gyldig samtykke

Personvernnemda var også enig med Datatilsynet i at opplysninger om at noen bruker Grindr, også er en opplysning om vedkommendes seksuelle forhold eller seksuelle legning. Vedtaket gjaldt perioden fra 20. juli 2018 til 7. april 2020.

Selskapet mener imidlertid at de hadde innhentet gyldig samtykke, og at opplysninger om at noen er Grindr-bruker, ikke er opplysninger om deres seksuelle forhold eller seksuelle legning. Grindr mener videre at overtredelsesgebyret er uforholdsmessig stort.

– Ikke mulig

Grindr er uenig i at noens seksuelle forhold eller seksuelle orientering blir avslørt bare fordi det kan identifiseres at opplysningene har sin opprinnelse fra Grindr, sier Kelly Peterson Miranda, personvernombud i Grindr.

– Selv om selskapet assosieres med LHBTQ+-fellesskapet, er det ikke mulig å avgjøre en individuell brukers seksuell orientering. Grindr er en app som tillater brukere å opprette kontakt med hverandre – helt uavhengig seksuell orientering. Brukerne våre definerer selv hvilke kontakter de søker, sier Miranda.

Det er regjeringsadvokaten som fører saken for personvernnemda.

Grindr driver et lokasjonsbasert sosialt nettverk som er åpent for alle og foretrukket av mennesker som identifiserer seg med LHBTQ+-fellesskapet.

(©NTB)

Powered by Labrador CMS