Masseskytingen

To menn siktet for terrormedvirkning

Til nå er fire personer siktet etter skytingen utenfor London Pub og Per på hjørnet natt til 25. juni.

To personer døde og ytterligere 21 personer ble skadet under skytingen. 260 personer har status som fornærmede i saken. Ifølge politiet er det gjennomført 570 vitneavhør. Hendelsen etterforskes som terror.
Publisert Sist oppdatert

Oslo politidistrikt pågrep søndag 25. september to menn for medvirkning til skytingen i Oslo 25. juni, opplyser de i en pressemelding i dag. Personene ble pågrepet i Oslo og er siktet for medvirkning til terrorhandling.

Den ene mannen er i 40-årene og har somalisk statsborgerskap, den andre er i 30-årene og har norsk statsborgerskap. De er begge kjent for politiet fra tidligere og er begge bosatt i Oslo.

Til nå er totalt fire personer siktet etter skytingen utenfor London Pub og Per på hjørnet natt til 25. juni tidligere i år. I tillegg til de to mennene som ble pågrepet i går, er også Zaniar Matapour, som avfyrte skuddene, siktet av politiet.

Den fjerde mannen, Arfan Bhatti, er internasjonalt etterlyst. Han befinner seg fortsatt i Pakistan. Ifølge Oslopolitiet skal tjenester fra Oslo politidistrikt ha befunnet seg i Pakistand for kort tid siden. Politiet «er forberedt på at de rettslige prosessene i Pakistan tar tid og at det i så måte er vanskelig å stadfeste når Bhatti kan bli pågrepet», heter det i pressemeldingen.

Politiet har ikke hatt kontakt med Bhatti, men har vært i kontakt med Bhattis forsvarer, Svein Holden.

Powered by Labrador CMS