Urix

Aktivister blokkerte Londons prideparade i protest mot politiet

Skeive aktivister la seg ned på bakken og blokkerte Londons største prideparade noen sinne. Dette i protest mot at politiet fikk lov til å delta.

Mens flere titalls aktivister fra gruppa Lesbians and Gays Support the Migrants la seg ned i veien, kom andre aktivister fram med bannere der det sto «no pride in cops» og «no pride in borders».
Publisert

Lørdag deltok mer enn en million mennesker i 50-årsjubileet for Storbritannias første prideparade i London, der hundrevis av skeive grupper og organisasjoner marsjerte fra Hyde Park Corner til Whitehall Palace.

Underveis la 40 personer fra aktivistgruppa Lesbians and Gays Support the Migrants (LGSMigrants) seg ned i veien, kledd i helsvart med rosa slør. Der blokkerte de Londonpolitiet fra å bevege seg framover.

Protesten varte i nøyaktig 23 minutter – ett minutt for hvert menneske som har dødd i politiets varetekt i England og Wales siden 2020.

I en uttalelse skriver LGSMigrants at de ønsker å ta den nå «avpolitiserte Pride in London-paraden tilbake til sine røtter som en protest mot politivold.»

– I løpet av de siste dagene har mange tradisjonelle medieplattformer som Guardian, BBC og Independent erkjent oppfordringen om ingen politifolk under pride. Selv om vi ønsker beslutningen om å forby uniformert politi velkommen, er ikke dette nok og gjenspeiler ikke kravene vi har stilt i årevis, heter det i uttalelsen fra LGSMigrants.

LGSMigrants er en skeiv aktivistgruppe som gjennom innsamlingsaksjoner og demonstrasjoner viser solidaritet med migranter og flyktninger. Gruppa er inspirert av Lesbians and Gays Support the Miners, en aktivistgruppe som ble etablert til støtte for gruvearbeidernes storstreik i 1984-85.

Powered by Labrador CMS