Overgrep

Verge tiltalt for overgrep

Asylmottaket reagerte på vergens kontakt med unge asylsøkere og anmeldte han til politiet. Men da saken ble henlagt fikk mannen tilbake rollen.

Publisert

I høst ble et homofilt ektepar tiltalt for seksuell utnyttelse av flere unge gutter. Overgrepene skal ha skjedd i ekteparets private bolig på Sørlandet, på ulike hotell i Norge, samt i utlandet melder NRK.

Én av mennene har vært aktiv i lokalpolitikken i hjemkommunen i Agder, og engasjert seg i saker rundt asylpolitikk. Ifølge tiltalen skal mannen selv ha forgrepet seg på noen av guttene. Han skal også ha gjort dem tilgjengelig for ektemannen. Sistnevnte er også tiltalt for å ha brukt trusler mot flere av guttene.

Ekteparet er tiltalt for å ha skaffet seg seksuell omgang ved vold eller truende atferd eller hatt seksuell omgang med noen som var bevisstløs eller av andre grunner er ute av stand til å motsette seg handlingen.

De er også siktet for å ha skaffet seg selv eller en annen seksuell omgang, eller fått noen til å utføre handlinger som svarer til seksuell omgang med seg selv ved å misbruke av stilling, avhengighetsforhold eller tillitsforhold, eller å utnytte en person under 18 år i en særlig sårbar livssituasjon.

Rettssaken startet i Agder tingrett i Arendal på mandag, og pågår frem til 5. april.

Punktet om voldtekt har alene en strafferamme på opp til 15 år. Samlet kan straffeutmålingen bli enda høyere.

De seks fornærmede kom til landet som mindreårige asylsøkere rundt 2015.

 

 

 

Powered by Labrador CMS