Urix

Skroter sodomilov fra kolonitiden

Øystaten Barbados er det tredje karibiske landet som i år opphever de britiske kolonitidslovene som forbyr «sodomi».

Publisert

I slutten av august kunngjorde den karibiske øynasjonen Saint Kitts og Nevis at den gamle britiske loven som til nå har kriminalisert «kunnskap om kjødet av unaturlig karakter» avskaffes med øyeblikkelig virkning.

Nå følger Barbados etter. Mandag 12. desember avskaffet høyesterett i landet forbudet mot «sodomi» og «grov uanstendighet». Dermed føyer Barbados seg i rekken av karibiske øystater som det siste året har skrotet de gamle britiske kolonilovene.

Det gjenstår nå kun seks land i regionen med lignende lover: Guyana, Grenada, Dominica, St. Vincent, Grenadinene og Jamaica, ifølge Associated Press.

Allerede i 2019 gikk organisasjonen Eastern Caribbean Alliance for Diversity and Equality (ECADE) til sak mot kolonilovene i fem karibiske land, inkludert Barbados.

– Lovene har bidratt til stigmatiseringen av lhbtqi-personer, legitimerer hatprat, diskriminering og vold, og river samfunnet fra hverandre, sier Kenita Placide, eksekutiv direktør i ECADE.

Flere savner imidlertid en lignende anerkjennelse av transpersoners rettigheter. Raven Gill, president i organisasjonen Butterfly Barbados, landets eneste trans-ledede organisasjon, uttaler at neste skritt blir å anerkjenne kjønnsidentitet.

– Dette utfallet skaper muligheter til å adressere andre utfordringer vårt miljø står overfor og en sjanse til å rette opp i de utfordringene, sier Gill i en uttalelse i sosiale medier.

Powered by Labrador CMS