Grethe Kjensli har stått bak populære utesteder som Coco Chalet, Café de Stijl, Soho, Bitchclub og Resepten. I alt har hun startet 23 kafeer, barer og
restauranter siden tidlig 1980-tallet.
Grethe Kjensli har stått bak populære utesteder som Coco Chalet, Café de Stijl, Soho, Bitchclub og Resepten. I alt har hun startet 23 kafeer, barer og restauranter siden tidlig 1980-tallet.

Gründeren Grethe

I alt har Grethe Kjensli startet 23 kafeer, barer og restauranter. Men for tre år siden gikk gründeren konkurs og mistet både hus, jobb og kjæreste. Da fant hun fram penslene igjen og begynte å male.

Publisert Sist oppdatert

I gatene haster folk av gårde med pappkrus i hendene, fylt med rykende varm kaffe latte, cappuccino, macchiato, americano eller cortado. At ikke nordmenn bare drikker svart koke- og traktekaffe lenger, skyldes blant annet Grethe Kjensli.

Som 20-åring satt hun og storesøsteren på nyåpnete Sommersko café i Kronprinsensgade i København, den første parisiske kafeen i Norden. Søsteren hadde bestilt en cappuccino, og Kjensli gjorde det samme uten å vite hva som ventet henne. I alle fall ikke kaffe med kanel på toppen.

– Men det ble kjærlighet ved første slurk. Like fantastisk som lukta, smakte den. Alle mine smakssanser ble i godt humør. «Hvorfor har vi ikke slik kaffe hjemme», tenkte jeg.

Omtrent sånn begynner den 33 år lange historien om Kjenslis gründervirksomhet på kafé-, bar- og restaurantfronten, de aller fleste av dem i Oslo, og veldig mange av dem rettet mot et skeivt publikum.

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digital
1 måned

89,-

KJØP

Digital
12 måneder

699,-

KJØP

Digital + Magasin 6 måneder

449,-

KJØP

Digital + Magasin 12 måneder

798,-

KJØP

Powered by Labrador CMS