Pride

– Du har vært en klippe

Den skeive bevegelsen takket i dag avtroppende ordfører Marianne Borgen (SV) for mange års innsats og godt samarbeid. Borgen ble overrasket på eget kontor med taler, blomster og sang av artisten Nils Bech.

Den skeive bevegelsen møtte opp på kontoret til avtroppende ordffører Marianne Borgen (SV) på Oslo rådhus i dag.
Publisert Sist oppdatert

25. oktober stenger Marianne Borgen (SV) døra til ordførerkontoret på Oslo rådhus. Etter åtte år som byens ordfører takker Marianne Borgen av etter valget i høst.

Det har ifølge den skeive bevegelsen vært åtte år med godt samarbeid, skeiv politikk og gode resultater. Det skulle settes pris på i dag. Oslo Pride, FRI Oslo og Viken, FRI, Skeiv Verden, Pasientorganisasjonen for kjønnsinkongruens (PKI) og Bamseklubben troppet opp på kontoret til Borgen uanmeldt.

– Så hyggelig, sa Marianne Borgen (72) til organisasjonene og la til at hun ikke visste hvor god tid hun hadde til å ta dem imot.

– Jeg har et annet møte skjønner dere.

Ordførernes rådgivere kunne fort oppklare misforståelsen, og fortalte at dette var møtet hun var ventet på.

Jeg elsker han

Seansen startet med sanger av artist Nils Bech. Bech sang først en acapella-versjon av Bronski Beats hitlåt fra 1984, «Smalltown Boy», før han avsluttet med sin egen «Jeg elsker han» fra det nye albumet med samme tittel.

FRI Oslo og Viken stilte også med musikk. Styreleder Jan Elisabeth Lindvik, nestleder Olav Persson Ranes og tidligere leder Hans Heen Sikkeland kalte seg for anledningen De glade vandrerne og sang en egenkomponert sang til ordføreren.

– Du har vært en klippe, og du har bragt en trygghet inn i dette huset. Du har stått for de riktige verdiene, og FRI Oslo og Viken har følt at du har gitt oss backing, selv om vi kommer med harde krav innimellom, sa Lindvik til Borgen.

Nils Bech sang «Jeg elsker han» fra det nye albumet med samme tittel.

Inkluderende, tolerant og åpen

Bamseklubben var en av organisasjonene i rekken som ønsket å takke Borgen av med taler og presanger. Det samme ville daglig leder i Skeiv Verden Oslo og Viken Stephen Adom.

– Vi setter pris på arbeidet du har gjort for lhbt-personer, særlig for de som er skeive med minoritetsbakgrunn. Da jeg startet i jobben som daglig leder i Skeiv Verden i 2019, og møtte deg for første gang, så jeg med en gang din genuine lidenskap for saken vår. Du har alltid viste en stor interesse for Skeiv Verdens målgruppe. Du har stilt spørsmål, vært på tilbudssiden og du har vært på vår Skeiv kafé flere ganger, hvor du har blitt kjent med medlemmene våre. Det har betydd mye for oss. Du har satt standard for hvordan en by skal være: inkluderende, tolerant og åpen for ulikheter, sa Adom til en rørt Borgen, som lovet å komme på Skeiv kafé igjen etter hun har gått av.

Daglig leder i Skeiv Verden Oslo og Viken, Stephen Adom og Marianne Borgen.

Oslo Pride-leder Dan Bjørke takket Borgen for år med godt samarbeid rundt festivalen.

– Det har vært en reise for Oslo Pride de siste åtte årene. En reise du har vært med på. Du har støttet oss hele veien, og vi har mange ganger vært på kontoret ditt hvor du har tatt imot skeive aktivister fra hele verden, og spesielt fra Øst-Europa. Det har også vært flott å ha en ordfører som tar på seg frivillig-skjorta, sa Bjørke.

Ordføreren var overveldet over fine ord og det mangfoldige besøket, og takket selv for samarbeidene gjennom de siste åtte årene.

– Det har vært en stor glede, og et stort privilegium å være ordfører i denne byen. Jeg har lært mye av den kontakten jeg har hatt med dere i det skeive miljøet. Men det må sies, jeg har hatt gode rådgivere som har hjulpet meg i årenes løp til å gjøre det som er riktig. Miljøene dere her i dag representerer, og det dere representerer for byen vår, er viktig. Og det er det viktig for en ordfører å jobbe i forhold til. Jeg er takknemlig, sa Borgen til de fremmøtte.

– Men vi har fortsatt en jobb å gjøre, og jeg skal fortsette å gå i pride-paraden etter jeg har gått av, lovet Marianne Borgen.

 

 

Powered by Labrador CMS