President Barack Obama.

Brukte «homo» som skjellsord

Barack Obama skammer seg over at han i sine yngre dager brukte nedsettende ord som «fag» for å dekke over sin egen usikkerhet.

Publisert

Obama innrømmer i sin nye biografi «A promised land» å ha brukt anti-homo skjellsord i oppveksten. Dette var før han helt forsto hva ordene egentlig betydde og hvordan det stigmatiserte lhbt-befolkningen, men at det fortsatt er noe han skammer seg over å ha vært med på.

I studietiden fikk han flere skeive venner og det ga han et nytt syn på det å være homo.

«Jeg vokste opp på 70-tallet i en tid da homofile var mye mer usynlige enn i dag for oss som ikke var på innsiden av det skeive miljøet. Og som mange tenåringsgutter på den tiden slang vi ord som «fag» og «gay» etter hverandre, i et forsøk på å virke maskuline og skjule vår egen usikkerhet».

Lesbisk grandtante

Ifølge LGBTQ Nation forteller Obama at en av hans favorittslektinger, grandtante Arlene, søsteren til bestemoren, var lesbisk.

«Hun introduserte alltid partnere sin gjennom mer enn 20 år som sin venninne, og det ble aldri snakket om at hun var lesbisk selv om familien forsto det».

Den forrige amerikanske presidenten sier det var viktig for ham å løfte fram lhbt-rettigheter i sin presidentperiode. «Jeg tror på å definere familiebegrepet så vidt som mulig. Det inkluderer homofile så vel som straighte, og det inkluderer immigrantfamilier som har etablert seg, fått barn og slått rot i USA selv om de i utgangspunktet kanskje ikke kom hit legalt. Hvordan kunne jeg mene noe annet, siden argumentene for å stenge dem ute så ofte har blitt brukt til å stenge ute folk som ser ut som meg?», påpeker Obama.

Powered by Labrador CMS