Benny går berserk

Sydenturen må stoppes!

Boka handler om Benny som går berserk fordi foreldrene hans avlyser den tradisjonsrike julefeiringa i Norge til fordel for julefeiring i Syden.

Publisert Sist oppdatert

Tom Erik Fures debutbok «Benny går berserk» er en barnebok med en homofil elleve år gammel gutt som hovedperson. «Tittelen dukket plutselig opp i hodet mitt på vei inn i dusjen, og da ble jeg veldig nysgjerrig på hvem denne Benny var og hvorfor han gikk berserk», sier Fure til Bok365.no.

Boka handler om Benny som går berserk fordi foreldrene hans avlyser den tradisjonsrike julefeiringa i Norge til fordel for julefeiring i Syden. Benny elsker nemlig jula. Han elsker maten, småkakene, snøen, musikken, dekorasjonene og tradisjonene. Som om det å bytte ut snø og kjelkekjøring med strand og vinterbleke foreldre i badetøy ikke er ille nok, skal de reise med et vennepar og deres tretten år gamle og altfor kjekke sønn, Ken. Det er mye Benny ikke vet her i livet, men én ting har han klart for seg: Aldri i verden om han skal sprade rundt i Syden iført badebukse sammen med Ken, som siden sist de så hverandre har blitt enda kjekkere. Sydenturen må stoppes. Benny må gå berserk.

«Jeg skjønte tidlig i prosessen at tida var inne for å skrive en barnebok med en homofil gutt i hovedrollen, da det er skikkelig mangelvare her til lands», sier Fure (35).

Fure som er utdannet skuespiller, har lang fartstid som bokhandler, og leser over gjennomsnittet mye barne- og ungdomslitteratur. Han har allerede ideer til et par bøker til. Illustratøren Kenneth Larsen er kjent som skaperen av tegneserien Bestis, kjent fra blant annet Pondus, Dagbladet og Aftenposten. Begge er bokdebutanter, og begge er homofile.

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digital
1 måned

89,-

KJØP

Digital
12 måneder

699,-

KJØP

Digital + Magasin 6 måneder

449,-

KJØP

Digital + Magasin 12 måneder

798,-

KJØP

Powered by Labrador CMS