Batwoman

Batwoman må redde eksen

Kate Kane (Ruby Rose) ble sparket ut av militærakademiet i Gotham fordi hun er åpen lesbisk. Det kostet henne også kjæresten Sophie.

Publisert Sist oppdatert

HOLLYWOOD HAR ENNÅ ingen skeive superhelter å vise til, men det har amerikanske The CW Network med «Batwoman», som hadde premiere på HBO 7. oktober. Nå har de nylig bekreftet at det kommer en sesong 2 i løpet av 2021.

Lesbiske og kjønnsflytende Ruby Rose (33), best kjent fra «Orange Is The New Black», har hovedrollen som Batwoman/ Kate Kane som overtar kampen mot ondskap og grådighet i byen Gotham etter at Batmans alter ego, millionæren Bruce Wayne, har forsvunnet på mystisk vis. Batwomans dobbeltgjenger er Kate Kane, en åpen lesbisk og jødisk sosietetskvinne, som sent på natta sloss mot grusomme forbrytere.

Batwoman har røtter tilbake til 50-tallet da medlemmene i det amerikanske tegneserie- og magasinforbundet CMAA var enige om at unge mennesker måtte beskyttes mot dårlig innflytelse, enten det gjaldt zombier, vampyrer eller «anormal» sex. Å styrke ekteskapet mellom menn og kvinner i kjærlighetshistorier, sto sterkt i serieskapernes bevissthet. Batwoman ble derfor innført for å svekke mistanken om homoseksualitet mellom Batman og Robin.

Batwoman som aldri forlater huset uten nysepulver, håndjern og sitt spesielle hårnett, ble katapultert ut av «tegneserieskapet» i 2006 i Detective Comics, serien som gis ut på det tradisjonsrike forlaget DC, et av de to største tegneserie- forlagene i USA.

I serien på HBO er Batwoman/ Kate Kane fortsatt erkelesbisk (og dermed første lesbiske superhelt i en kommersiell serie), og tar kampen opp mot den mystiske superskurken Alice (Rachel Skarsten) og gjengen Wonderland, ikledd dyremasker, som blant annet har kidnappet Sophie (Meagan Tandy). Sophie er nemlig eksen til Kate – og nå gift med en mann.

Serieskaper og manusforfatter er Caroline Dries («Smallville», «The Vampire Diaries»), som selv er lesbisk. Erna Bøyum

Powered by Labrador CMS