Big Daddy Karsten spiller inn konsert for Digital Bear Weekend.

Big Daddy Karsten og Ferdinand er klare for verden

Verdens største bamsemagasin har invitert Big Daddy Karsten og Ferdinand til å opptre på Digital Bear Weekend 16. og 17. mai.

Publisert Sist oppdatert

Bear World Magazine arrangerer Digital Bear Weekend 16. og 17. mai og i den anledning blir det strømming av stor konsert med mange skeive artister, blant andre den norske rapperen Big Daddy Karsten og popstjernen Ferdinand, som figurerer på forsiden av Blikks mainummer, i salg nå.

Kulturen sliter

Koronakrisen har påvirket de fleste av oss. Omsider har myndighetene gikk klarsignal til at utesteder og møteplasser kan åpne dørene igjen. Men kulturfeltet sliter fortsatt.

Artister har måttet være kreative og nytenkende i denne krisesituasjonen og det har vært mange digitale konserter i karantenetiden. En av de som har spilt konserter digitalt er rapperen Big Daddy Karsten. Men like før vi alle gikk i selvpålagt karantene, slapp han en remiks av Ferdinands «Best Friend», og den utgivelsen spredte seg utover landegrensene.

– Jeg vet det er folk i USA som gjerne vil ha meg dit.

Big Daddy Karsten

«Best Friend» fikk oppmerksomhet blant annet i USA, hvor verdens største bamsemagasin, Bear World Magazine, la sin elsk på de to norske artistene. Det gamle ordtaket «aldri så galt at det ikke er godt for noe» slo til og nå er Big Daddy Karsten invitert til å delta på en stor digital konserthelg 16. og 17. mai. Koronakrisen har med andre ord åpnet verden for både rapperen Big Daddy Karsten og for Ferdinand.
– Jeg vet det er folk i USA som gjerne vil ha meg dit. Det er også folk som jobber for å få meg ut på turné i Europa, sier Big Daddy Karsten.

Big Daddy Karsten og Ferdinand.

«Føkk korona!»

Blikk møter Big Daddy Karsten og Ferdinand en lørdags ettermiddag på utestedet Elsker i Oslo. Her er de i full gang med å spille inn konserten som skal strømmes under Digital Bear Weekend. Låtene kommer som perler på en snor, både på norsk og engelsk, og på scenen dukker det opp både furry-bamser og fetisjhunder i lett påkledning.
– Jeg håper jo at konsertopptak som dette kan være med å gi med det siste dyttet jeg trenger for å nå et større publikum.

– Det har kommet noe godt ut av koronakrisen med andre ord?
– Nei, føkk korona! Men jeg setter pris på karantenetiden på den måten at det har gitt meg mulighet til å fokusere på musikken. Økt oppmerksomhet rundt musikken min er en «blessing in disguise», men korona i seg selv er jo det kjipeste.

– Hadde vi orket denne krisen uten internett?
– hahaha! Er svaret fra Big Daddy Karsten.
– Herregud, det hadde jeg ikke orket, sier Ferdinand.
– Da hadde jeg ikke hatt hud på venstrehånda, erklærer Big Daddy Karsten.

Digital Bear Weekend strømmes 16. og 17. mai. 17. mai er, i tillegg til Norges nasjonaldag, den internasjonale dagen mot homofobi og transfobi.
– Oh my God, sier Big Daddy Karsten.
– Det er jo perfekt, sier Ferdinand, før de begge går opp på scenen for å spille inn konserten.

Ferdinand.

Frampå og flamboyant

Ferdinand, som nylig kom ut med sin fjerde singel «Check Up On It», er en målbevisst ung skeiving med stjerner i øynene. Han slapp debutsingelen «Down For It» i mai i fjor. Oppfølgeren «Best Friend» samme år slo bra an på P3 Urørt, og lå på topplista i hele tre uker. I mars i år fikk låta nytt liv da Ferdinand slo seg sammen med rapperen Big Daddy Karsten og slapp en «Best Friend»-remiks.

Jeg liker å spille på sex.

Ferdinand

Ferdinand pryder forsiden på Blikks mainummer, i salg nå, og i intervjuet snakker han om oppveksten på Konnerud i Drammen, drømmer, ambisjoner og sex.
– Jeg liker å spille på sex. Jeg synes det seksuelle og det sensuelle er vakkert, og noe av det mest naturlige vi mennesker kan uttrykke. Men jeg har nesten aldri sex. Jeg kan ta meg selv i å tenke, «burde jeg ha mer sex?»

Spørsmålet blir hengende ubesvart i lufta, det er musikken og karrieren som er det viktigste for han akkurat nå.
– Målet er å inspirere andre. Jeg skal være det forbildet jeg selv savnet da jeg var yngre. Ok, jeg så opp til David Bowie og Lady Gaga. Men her i Norge hadde jeg ingen forbilder. Derfor vil jeg være et for unge skeive og vise at de kan være seg selv, akkurat slik de er. Det er viktig for meg.

Hele intervjuet leser du i Blikk nr. 5/2020, i salg nå.

Vil du abonnere på Blikk, sjekk her: Bli abonnent

Konserten Digital Bear Weekend se du her: Bear World Online

Powered by Labrador CMS