Spellemannprisen

– Jeg vil dedikere denne prisen til alle de superheltene som har kjempet for mine rettigheter

Artisten Beharie hentet hjem Spellemannprisen i kategorien RnB/Soul 2021.

Beharie.
Beharie.
Publisert Sist oppdatert

Christian Roger Beharie (28) fra Sandnes er kjent under artistnavnet Beharie. Han er sanger og låtskriver innen soul/RnB og utdannet ved NLA Høgskolen Staffeldtsgate. Han ga ut sin første EP, Beharie, i 2019 og oppfølgeren, Beharie // Beharie i 2021, som han vant Spellemannprisen 2021 i klassen RnB/soul i går. I 2018 og 2019 hadde han en rolle i Det Norske Teatrets oppsetningen av The Book of Mormon.

Beharie benyttet takketalen til å markere 50 års jubileet for avkriminalisering av homofili.

– I går var det 50 år siden homofili ble avkriminalisert, som er helt sykt. Jeg vil dedikere denne prisen til alle de superheltene som har kjempet for mine rettigheter, alle mine venner og alle skeives rett til noe så banalt som å eksistere, sa Christian Roger Beharie.

Girl in red ble Årets Spellemann

Marie Ulven Ringheim, kjent under artistnavnet girl in red, ble tildelt den aller gjeveste Spellemannprisen under den årlige musikkfesten.

Prisen for Årets Spellemann deles ut som en vandrepris til en artist som har «utmerket seg særskilt i året som har gått».

Girl in red var selv ikke til stede i Oslo på årets utdeling siden hun for tiden er på turné i USA. Fredag kveld sto hun på scenen i Phoenix i Arizona. I forrige uke opptrådte 23-åringen fra Horten på Coachella-festivalen hvor hun ble skamrost av anmelderne. I mai legger hun ut på en omfattende Europa-turné.

Ringheim var i år nominert til hele sju priser, som er ny nominasjonsrekord i Spellemann-historien.

Hun slapp sitt første studioalbum «If I could make it go quiet» i april i fjor til strålende anmeldelser.

Powered by Labrador CMS