Politikk

Ønsket som Høyre-leder

Flere ønsker seg Bent Høie som Erna Solbergs arvtaker. Åpne Høyre avventer en ny lederdebatt.

Publisert

Hvem som skal ta over etter Erna Solberg hvis habilitetssakene blir hennes endestasjon, har hittil ikke vært en åpen diskusjon i Høyre. Ine Eriksen Søreide er i mediene pekt på som favoritt.

Nå nevnes Bent Høie som mulig arvtager av sitt eget hjemfylke.

«Hvis vi blir nødt til å finne noen andre til å lede partiet og bli statsministerkandidat, er Bent min helt klare favoritt», sier Høyres fylkesleder i Rogaland, Ane Mari Braut Nese, til Dagbladet.

Hun bekrefter at det finnes folk i partiet i hovedstaden som også ønsker Høie.

Høie er i dag statsforvalter i Rogaland. Han var nestleder i partiet i ti år og helseminister i alle Erna Solbergs åtte regjeringsår.

Selv svarer Bent Høie nei på spørsmålet om et comeback i rikspolitikken er aktuelt.

«Nei, det har jeg ikke planer om», skriver Høie i en tekstmelding til Dagbladet.

Åpne Høyre er usikker på om det er klokt å starte en lederdebatt nå.

– Bent er en helt strålende politiker, som på svært stødig måte har loset oss gjennom utrolig krevende tider. Han er også en, som på samme måte som Erna, har stått stødig over lang tid og levert gode resultater på områdene han har styrt, sier Helge Ytterøy L'orange, leder i Åpne Høyre.

– Det er utrolig synd at han så ung valgte å trekke seg ut av rikspolitikken. Jeg er usikker på om det er klokt å starte en lederdebatt og begynne å drøfte hvem som kan støtte ulike kandidater der vi er nå. Vi har så gode resultater ikke bare i valget, det er gjort en kjempejobb rundt i kommuner og fylker som har styrket Høyre betydelig. Så vil jeg avvente noen lederdebatt til de verste bølgene har gitt seg, sier Ytterøy L'orange til Blikk.

 

Powered by Labrador CMS