Uteliv

Elsker gjenoppliver kvinnekvelden

Har du savnet de legendariske kvinnekveldene? Nå tar Elsker grep og sammen med dj Vera og DRAMAqueen blir det en helkveld lørdag 20. januar.

Martine Hammervold-Austinatt og Bente Jørgensen utgjør klubbkonseptet DRAMAqueen, og sammen med dj Vera Danielsen tar de over Elsker lørdag 20. januar og lager en real kvinnekveld.
Publisert

Kvinnekvelder har vært et begrep i det skeive miljøet i mange år, og historiene om hva som kan skje på en kvinnekveld er mange. Kvinnekvelder har vært et savn for mange, men nå vil utestedet Elsker ta grep og slår seg sammen med legenden dj Vera Danielsen og klubbkonseptet DRAMAqueen, og inviterer til en helaften lørdag 20. januar.

– Det lesbiske er et marked som ikke er mettet, for å si det sånn, sier daglig leder hos Elsker, Jim DeVille til Blikk.

– Så nå tar vi på Elsker grep, sammen med Vera Danielsen og DRAMAqueen, sier DeVille, som er litt usikker på om han kan kalle det kvinnekveld.

– Det er mye ærefrykt rundt navnet kvinnekveld, og som må snakkes om med respekt. Men joda, det blir jo en kvinnekveld. Det gjør det, sier han, men legger til at menn også er velkommen.

– Men på lesbiske premisser! poengterer Jim DeVille.

Vera Danielsen.

Legenden Vera

Vera Danielsen er et kjent navn fra den skeive klubbscenen. Fra LLHs kvinnekvelder på 80-tallet til ikoniske klubber som CoCo Chalet, Resepten, Potta, Bitch Club, SO og Christiania, samt Pride i Stockholm og Hamburg, og så klart Oslo. Etter dj Vera tar duoen i DRAMAqueen over dj-båsen i kapellet. Bente Jørgensen og Martine Hammervold-Austinat utgjør DRAMAqueen, en dj-duo som siden starten i 2018 har gjort sukess på Elsker, produsert Fredagen på Oslo Pride, spilt på Jaeger i Oslo, Moxy og Stockholm Pride, samt pride i Trondheim, Bergen, Harstad, Fredrikstad, Drammen, på Sota Sæter, i tillegg til å holde koken på Elsker i Oslo.

– Jeg synes det er kjempegøy at DRAMAqueen omsider får gjøre et event sammen med legenden Vera Danielsen, sier Martine Hammervold-Austinat til Blikk.

– Jeg husker tilbake til da dj Vera hadde So Revival på lesbeklubben SO. Den gang var jeg den eneste under 30 år som slapp inn, mimrer Hammervold-Austinat.

– Det var en enkel grunn til at jeg fikk slippe inn ... Jeg tok ansvaret det var å bli med disse damene hjem, haha.

Det passer bra for DRAMAqueen å endelig slå seg sammen med dj Vera.

– DRAMAqueen feiret 5-årsjubileum i 2023, så vi har jo holdt på en stund, men ikke like lenge som dj Vera, som jo har spilt for alt fra kongehuset til det som har vært av skeive utesteder i Oslo, og alt som kan krype og gå av kvinnekvelder. Det blir stort, sier Martine Hammervold-Austinat.

I utgangspunktet vil Elsker arrangere kvinnekvelder en gang i kvartalet.

– Vi starter med det, og ser hvordan det fungerer. Men i tillegg vil jo dj Vera ha sine faste Early Night-kvelder, og DRAMAqueen sine klubbkvelder, så det er alltid noe for skeive damer på Elsker, sier Jim DeVille til Blikk.

Info: Dj Vera og DRAMAqueen på Elsker

Powered by Labrador CMS