Skeiv sommer 

Roadtrip og fottur

På den faglige agendaen står helsesituasjonen til kvinner som har sex med kvinner, og menn som har sex med menn.

Bera Ulstein Moseng holder seg unna dårlige sommerminner, og lar seg gledelig overraske over konen, Lill-Ann Chepstow-Lusty, sommerplanlegging.
Publisert Sist oppdatert

Blikk tar tempen på det skeive miljøet i sommerferien. I dag står Helseutvalgets seniorrådgiver; Bera Ulstein Moseng, for tur.

 – Hvordan ser sommeren din ut i år?

- Sommeren består i en kombinasjon av jobb og ferie. I den ferierende delen av sommeren, blir det både roadtrip langs vestlandskysten og et par uker med fotturer i Sussex. 

– Hvilken lhbt+person ville du latt planlegge ferien din og hvorfor? 

– Det må bli min kone Lill-Ann Chepstow-Lusty, som er en helt fantastisk når det gjelder å planlegge absolutt alt! Jeg blir alltid gledelig overrasket av alt hun finner på. Alt er valgt med omhu - etter min smak. 

– Beste sommerminne? 

– Det må være den sommeren jeg vandret i Tafjordfjellene og Sunnmørsalpene, og hvor det hele ble kronet med en topptur på Slogen. Da jeg balanserte bortover dronningseggen var selv min vestlandsmor synlig stolt av meg.  

– Verste sommerminne? 

– Har aldri hatt et dårlig sommerminne. Holder meg unna dem.

– Liker du spontane turer eller er du en planlegger? 

– Jeg er en veldig kjedelig planlegger. Derfor lever jeg sammen med Lill-Ann … Med sine mange spontane innfall holder hun meg ung.

– Hvis du får gjester fra utlandet, hva vil du vise frem av Norge? Og hva vil du ikke vise frem?

 – Tja, ikke det ved Norge som jeg liker i hvert fall … Da blir det fort panikk. Det blir vel den sedvanlige lysløypen da, med vikingskip, Munch og kulturhistorisk museum og slikt … Også noen små lokale perler i Gamlebyen og på Vålerenga

 – Hva ville folk blitt mest overrasket over at du gjør om sommeren?

 – Ifølge min sjef: At Bera tar det HELT med ro … jeg gjør nesten ingenting ut over å lese en bok eller to. Det eneste som får meg i bevegelse meg er Rørosvidda, eller the South Downs i Sussex.

 – Hvilken skeiv sak brenner du for?

 – Helsesituasjonen til kvinner som har sex med kvinner, og menn som har sex med menn.

– Hva leser du i sommer?

– Olav Njølstads fantastiske bok om Jens Chr Hauge.

– Favorittsommerlåt?

 – «Summer in the City» - originalen med The Lovin’ Spoonful 

Powered by Labrador CMS