Kunst

Politiet takket nei til kyssende politimenn

«De er nok fortsatt ikke modne for dette», sier en skuffet gatekunstner.

"LOV€"
Publisert

Gatekunstneren «Dr. AW» er aktiv i Bergen, og under Regnbuedagene i fjor laget han gatekunst som viste to politimenn som kysser. Men etter få dager var kunstverket ødelagt.

«Jeg tror noen syns det er ukomfortabelt at tradisjonelt maskuline roller som politiet, blir blandet med noe som blir oppfattet som mer feminint eller skeivt, sier «dr. AW», som egentlig heter Aron Willems og er lege, til NRK.

I kunsten sin er Aron opptatt av mangfold og kjærlighet i ulike varianter. Derfor kom ideen om å plassere bildet med de to kyssende politibetjentene hos Fyllingsdalen politistasjon. Planen var å spraye motivet på veggen inne i politistasjonen, som en del av et holdningsskapende arbeid.

Etter mange runder mellom kunstneren og politiet, kom det endelige svaret, som var nei.

«Dette er et viktig motiv, det er et viktig budskap, og vi skulle gjerne benyttet oss av slik kunst på politihuset», sier politimester Kaare Songstad i Politidistrikt Vest til NRK.

«Men på grunn av regler om gaver til politiet, nøytralitet og tillit til at vi følgjer regelverket, må vi takke nei denne gangen», sier han til NRK.

Gatekunstneren hadde håpet at bildet hans hos politiet også kunne sendt et signal til skeive, og bidra til å heve tilliten, som ifølge undersøkelser er faretruende lav.

«Jeg er litt skuffa. Jeg håper jo at vi en dag kommer dit at tilliten til politiet er lik, uansett legning, kjønn eller hva det måtte være. Men vi har en vei å gå», sier Aron Willems til NRK.

Powered by Labrador CMS