Kulturtipset

Pride Cruise sparker opp til Regnbuedagene

–Det som er veldig fint på Pride Cruise, er at når man er sammen over to døgn, så får man et veldig godt samhold, sier Joakim Aadland.

Publisert

Som leder for Regnbuedagene i Bergen er Joakim Aadland arrangør når Pride Cruise-båten igjen legger ut fra Bergen havn lørdag 30.april. Ombord vil det befinne seg et halvt tusen skeive og festklare mennesker. For etternølere er det fremdeles mulig å hive seg med.

– Erfaringsmessig ryker siste billettene kjapt når avreise nærmer seg, sier Joakim Aadland.

– Vi seiler fra Bergen og ned til Stavanger og henter passasjerer som skal med derfra, deretter er det innom Langesund og så over til Hirtshals.

Han beskriver med det en av rederiet Fjord Lines faste seilingsruter mellom Norge og Danmark, og Pride Cruise foregår følgelig ombord et av deres skip.

Lystig seilas

Pride Cruise arrangeres for tredje gang, og med de to første turene friskt i minne, mener Aadland han kan garantere for heidundrande god stemning når skeive sjøbein går ombord.

– Ja, det pleier å være en veldig stor suksess!

– Chartrer dere hele båten eller foregår Pride Cruise på egne områder ombord?

– Det foregår blandet med andre passasjerer, så til flere skeive som bestiller, til flere er jo vi, poengterer Aadland.

Som leder av Regnbuedagene i Bergen har Joakim Aadland holdt et fast grep om Pride-feiringen i byen de siste årene. Han holder også i roret når Pride Cruise-båten seiler ut fra Bergen siste helgen i april.

Og det er ingen grunn til å frykte at den skeive feiringen skal drukne mellom andre passasjerer.

– Vanligvis er vi mellom 5-600 stykker, så det er jo en betydelig andel av de reisende som kommer for Priden, poengterer Aadland.

De reisende skal ikke mangle underholdning under den to dager lange seilasen.

– Vi prøver å lage et bredt program som skal ha noe for de aller fleste, med alt fra lavterskelarrangement som karaoke, som pleier å være kjempepopulært, til store og gøye temafester på kveldene.

– Er det stort sett bergensere som er med?

– De reisende kommer hovedsakelig fra Bergen og områdene omkring, men her er deltagere fra hele Norge og forhåpentligvis også noen fra Danmark.

Håp om dansk selskap

Aadland og arrangørene har opprettet kontakt med Pride-organisasjonen i danske Aalborg. Byen ligger ikke langt fra Hirstshals.

– Vi har snakket med Aalborg Pride som har promotert turen hos seg, så vi håper å få med oss endel dansker på den siste delen av seilasen, altså opp fra Hirtshals og tilbake til Bergen, sier Aadland.

– Pleier folk å bli kjent med hverandre på tvers av sine reisegrupper?

– Ja, absolutt. Det som er veldig fint på Pride Cruise, er at når man er sammen over to døgn, så får man et veldig godt samhold. Det er jo tredje gangen vi gjør dette og stemningen pleier å være upåklagelig. Så vi gleder oss stort, sier Joakim Aadland, som påpeker at Pride Cruise også er en form for slippfest for Regnbuedagene og festivalens kommende arrangementer.

Nye og gamle venner fra den skeive seilasen kan altså kjapt treffes igjen om de besøker Bergen under Regnbuedagene, som i år foregår fra 3. til 11. juni.

Pride cruise-påmelding: fjordline.no

Kulturtips fra Joakim Aadland

Hvilke arrangører eller kulturoperatører følger du med interesse?

– Jeg har vel kanskje blitt litt yrkesskadet, og følger derfor i stor grad mest med på pride-festivaler, og nå som det har blitt en god del prider i Norge blir det en del å følge med på. Samtidig bor jo jeg i kulturbyen Bergen, og her er det alltid mer enn nok av dyktige kulturarrangører å følge med på!!

Hvor går du selv ut og hvorfor dit?

– Som oftest når jeg skal ut så jeg enten på litt rolige vinbarer eller Fincken. Fincken har jo en spesiell plass i hjertet ettersom at jeg har gått ut der siden jeg var 18, og har tidligere jobbet der i et par år.

Hva er den sterkeste kulturopplevelsen du har hatt i det siste?

– Gjenåpningen av utelivet! Kanskje ikke akkurat høykultur, men det har vært fantastisk deilig å kunne gå tilbake til normalen! Hadde aldri trodd at jeg skulle savne trange og svette dansegulv så mye som jeg har gjort!

Hvilke kulturarrangementer gleder du deg til fremover?

– Nå går vi jo inn i våren som er årets fineste og travleste periode med en rekke fantastiske arrangementer. Jeg gleder med til både Pride Cruise, Regnbuedagene i Bergen, Bergenfest og alle andre prider som skal arrangeres i perioden som jeg rekker å delta på. Men i nærmeste fremtid må jeg nok trekke frem The Bergen Kiki Ball i regi av KODE, Carte Blanche og mother Cassandra Meraki på førstkommende lørdag! Det er fantastisk at de har klart å få til et eget Ballroom-prosjekt i Bergen, og at publikum stiller opp.

Powered by Labrador CMS