Festivalsjef Joakim Aadland.

Fra lockdown til lovedown

Regnbuedagene i Bergen flytter festivalen til digitale flater og inviterer hele landet med på sin feiring av kjærligheten med tittelen «Fra lockdown til lovedown».

Publisert Sist oppdatert

- Mens en lockdown bød på avstand og ensomhet, vil Regnbuedagenes lovedown by på samhold, kunnskap og kjærlighet, sier festivalsjef, Joakim Aadland.

Første uken i juni pleier Regnbuedagene i Bergen å spre kjærlighet gjennom byens gater, men som følge av koronaviruset måtte arrangørene i april melde at den fysiske festivalen i år blir avlyst. Nå melder festivalsjefen at byen likevel kommer til å males i regnbuens farger i juni - men denne gangen på digitale flater!

- Koronakrisen har tvunget oss til å tenke nytt, og digitalisere oss raskt. Dette byr selvsagt på utfordringer, men først og fremst store muligheter til å dele vår feiring med et enda større publikum. Vi har på rekordtid satt sammen et program vi er utrolig stolte over å presentere, sier festivalsjefen.

Festivalsjef Joakim Aadland.

Strømmefestival fra Ole Bull

Regnbuedagene har i flere år samarbeidet med Ole Bull huset, og for årets festival flytter de like greit hele festivalen inn på hovedscenen hvor de lager seg et eget festivalstudio fra 4. - 6. juni. Alle arrangementene vil bli profesjonelt filmet, for så å strømmes direkte via festivalens egen kanaler. .

- Festivalen hadde allerede planlagt en rekke arrangementer før koronakrisen traff oss, og nå tar vi flere av disse og løfter de over på digitale flater. Her ser vi frem til alt fra teaterforestilling og debatter til digital-sosiale arrangementer og show!

Festivalsjefen trekker blant annet frem festivalens åpningsarrangement som retter søkelyset mot situasjonen for skeive i Polen.

- Her vil vi få høre direkte fra aktivister i Polen hvor landets lhbt-befolkning opplever svært krevende tider med kraftig motstand fra både myndigheter og nasjonalistiske og høyreekstreme grupperinger, forteller Aadland.

I år vil en rekke pride festivaler over hele verden feire den 27. juni, blant annet gjennom den internasjonale digitale markeringen Global Pride.

Joakim Aadland

Digital paradesending

For selve paraden må publikum imidlertid smøre seg med tålmodighet, da denne i år vil finne sted først 27. juni. Dette begrunner festivalen med at de i år i større grad vil være en del av et bredere fellesskap.
- I år vil en rekke pride festivaler over hele verden feire den 27. juni, blant annet gjennom den internasjonale digitale markeringen Global Pride. Vi ønsker å ta del i dette fellesskapet og gi vårt publikum en følelse av tilhørighet.

Når det gjelder paradesendingen holder festivalsjefen kortene tett til brystet, men kan avsløre at det blir noe publikum kan glede seg til.

Powered by Labrador CMS