Tom Hugo er årets prideartist

«Familie» er tema for årets pridefestivaler i Norge. 18. mai slipper Tom Hugo pridelåta «Family».

Publisert Sist oppdatert

– «Family» er en feiring av de viktigste menneskene i livene våre, sier Tom Hugo om årets pridelåt.

– Å skrive en låt med familie som tema var veldig inspirerende. Om det så er den man er født inn i eller den man har valgt er den en viktig del av livet. De støtter oss når hverdagen føles som en kamp, løfter oss opp når vi er nede og er med på festen når livet skal feires. Og siden jeg alltid blir veldig glad når jeg hører disco, så ble discopop den musikalske retningen når jeg ville lage en hyllest. Jeg gleder meg utrolig mye til å få stå på Pride-scenen og være med å feire i sommer, sier Tom Hugo.

Mange ble kjent med Tom Hugo da han deltok i finalen til Melodi Grand Prix 10. mars i år med låta «I Like I Like». Der måtte han se seg slått av Alexander Rybak. Men da Oslo Pride utlyste konkurransen Årets pridelåt kastet Tom Hugo seg over tastaturet.

– Teksten er skrevet av min forlovede Alexander Olsson og meg. Melodien og produksjon er et samarbeid mellom meg og Cavego, som egentlig heter Even Gillebo, sier Tom Hugo om «Family».

Med på laget har de også saksofonist Bendik Giske, og i tillegg til at Tom Hugo nå skal farte Norge rundt for å opptre på pridefestivaler, så har han også tro på at låta skal slå an andre steder.

– Vi har stor tro på låta, og kommer til å promotere den over hele Europa. Vi er alle klar for å være pride-ambassadører denne sommeren, selv Even Gillebo som er straight, sier Tom Hugo.

– «Family» er nå klar til å bli lydsporet til årets sommerflørter, sommerfester og bilturer, sier Tom Hugo som fremfører «Family» for første gang under Regnbuedagene i Bergen i juni.

Åpen … igjen

I begynnelsen av februar i år kunne VG melde at Tom Hugo «kom ut av skapet», men artisten kom faktisk ut i 2015 i et intervju med Gaysir da han ga ut singelen «Hjertet tar’kke feil», som han hadde sunget under Skeive Sørlandsdager i Kristiansand året før.

Men i MGP-sammenheng har han ikke vært åpen homofil før nå. Under MGP i 2013 ble han rådet til å ikke snakke om «det».

– Føles det absurd å måtte komme ut av skapet i 2018?

– Ja, det føles litt rart. Jeg hadde jo lyst å komme ut da jeg var med i MGP i 2013, men ingen journalister spurte meg. Men jeg husker en anmelder beskrev meg som en slags Sørlandets representant for KrFU. Det kan nok være en forklaring på hvorfor ingen skjønte tegninga.

– Ble du fornærmet?

– Selv om jeg ikke er kristen selv, så ble jeg ikke fornærmet, nei.

Bifil fra «bibelbeltet»

Tom Hugo synes det er viktig som artist å være synlig.

– Vi har oppnådd mye her i Norge, men hvis vi skal fortsette kampen for like rettigheter for alle, så må vi vise fram mangfoldet. Det er en prosess som må ivaretas hele tida. Arbeidet er aldri over.

I intervjuet med VG fortalte Tom Hugo at han er tilbøyelig til å være i begge leire, men at den homofile delen er vesentlig større enn den heterofile. Han synes det er leit at han brukte så mange år på å fortrenge følelsene sine.

– Jeg kom ikke ut før jeg var langt opp i 20-åra. Det ødela mye for meg. Man tenker jo at det i dag er så greit og at det er enkelt å leve som skeiv. Men det er ikke alle som opplever det sånn. Det er lettere for oss som bor i storbyer, og som har trygge nettverk av venner og familie. Mange er ikke like heldige, sier Tom Hugo som har vokst opp i «bibelbeltet» på Sørlandet.

Årets prideartist har en internasjonal karriere, og pendler mellom Oslo og Berlin. Han skriver også for andre artister, blant annet for japanske boyband, og han har laget kamplåta til de tyske fotballjentene. I 2014 gikk artisten Shinee inn på 1. plass på hitlista i Sør-Korea med Tom Hugo-låta «Sunny Day Hero». Tom Hugo har skrevet flere #1 hits for Japanske og Koreanske popgrupper, og har som artist hatt 5 singler listet på NrkP1. Fjorårets «Better Than Me» sikret seg en 12-plass på de offisielle radiolistene.

«Family» slippes 18. mai.

FAMILY

(tekst/mel: Tom Hugo Hermansen, Alexander Nyborg Olsson, Even Gillebo)

Rise from the ashes of broken hearts

Together we won’t fall apart

I see red fire inside ‘a you

You got blue issues and golden heart too

Take a hit, take a hit, stay up

Cause we know how to fight

Take a shot, take a shot, all in

Let’s give it all tonight

Just do everything you want to

I’ll stand by you, stand by you

You’re my family

I got your back and you got mine

You’re my family

We’ll make it gold and lights will shine

Years and years go passing by

The only constant: You and I

I feel much stronger next to you

Nothing in the world that we can’t do

Get it up, get it up, all in

Hands in the air tonight

Say my name, say my name out loud

So proud to call you mine

Take a chance on all you wanna do now

I’ll stand by you, dance with you

You’re my family

I got your back and you got mine

You’re my family

We’ll make it gold and lights will shine

All the queens to the street now

All the kings on your feet now

I believe, I believe, I believe

We’re family

All the hands in the air now

From the tops to the bottoms of the stairs now

Sing it out, sing it out, sing it out

We’re family

Powered by Labrador CMS