Meninger

«100 % bifil»

«Først på videregående innså jeg hvilken legning jeg har. Den trodde jeg man var klar over fra tidlig alder, så jeg ble veldig overrasket», skriver tekstforfatter Regine Folkman Rossnes.

«Så lenge jeg finner en partner jeg blir lykkelig med, er dette viktigst, uavhengig av kjønn», skriver Regine Folkman Rossnes.
«Så lenge jeg finner en partner jeg blir lykkelig med, er dette viktigst, uavhengig av kjønn», skriver Regine Folkman Rossnes.
Publisert

Denne teksten dedikerer jeg derfor til deg som muligens lurer på om du i likhet som meg er bifil, eller kanskje allerede er klar over det selv. For man kan eventuelt møte på fordommer, og da er det greit med huskeregler. Dessverre også innad det skeive miljøet. 

Det kan være fint å høre andres erfaring, derfor velger jeg å skrive den teksten jeg selv gjerne skulle lest, til tross for at jeg godkjente oppdagelsen om meg selv relativt raskt. Jeg kom frem til at det finnes alt for mye hat i verden. Så lenge jeg finner en partner jeg blir lykkelig med, er dette viktigst, uavhengig av kjønn. Jeg åpnet meg raskt opp for andre. Det var aldri noe skap å komme ut av for min del.

Mange mener legning er en privatsak, som jeg for så vidt kan være enig i. Men det er en drømmeverden. Hvilke signaler sender man til de yngre borgerne i Finnmark når gratis skolesekker skaper debatt, bare fordi de har litt av en regnbue på seg? En logo som visstnok var inspirert av «Alt blir bra». Slagordet som ble brukt da pandemien stod på som verst. Det burde ikke være nødvendig for skeive å flytte inn til en hovedstad, fordi man ikke blir godkjent som den man er i sin egen bygd. 

Små plasser klager over at ungdommen flytter vekk. Det er ikke rart når den slags holdninger finner sted. Mange kommer garantert også til å reagere på at denne teksten blir publisert når det enda er lenge igjen til juni. Men jeg er altså bifil året rundt, ikke bare i den offisielle Pride-måneden. Jeg har ikke problemer med legningen min. Det er det derimot andre som har.

Jeg har fått mange rare og ukomfortable reaksjoner over legningen min. Som for eksempel hvor mange prosent jeg foretrekker et kjønn fremfor et annet. Jeg har kommet frem til svaret –100% bifil. Eller – jeg er skeiv, jeg liker den jeg liker. 

Så en huskeliste til deg som tror du er bifil, eller som er sikker på at du vet:

- Du trenger ikke svare på spørsmål du synes er ukomfortable.

- Ingen har rett til å vite legningen din.

- Er du sammen med en av motsatt kjønn, har du like mye rett til å delta på arrangementer og ulike møteplasser for skeive.

- Du har ikke valgt legningen din, valget er å eventuelt åpne deg.

- Du er ikke urettferdig overfor en partner med å definere at du er bifil.

- Er du usikker på legningen, vær ærlig ovenfor mulige partnere. Det verste er å såre noen.

- Det er ikke opp til andre å definere hvilken legning du har.

- Du er ikke grådig som bifil, bare fordi du tiltrekkes av alle kjønn.

- Når du gifter deg, har du ikke valgt legning, du har valgt partneren.

- Å være bifil er ikke å være oppmerksomhetssyk.

- Du er ikke usikker på hvilken legning du har, om du er bifil.

- Om du velger å definere legningen din annerledes i fremtiden, er det i orden. Det er ditt liv.

- 23. september er den internasjonale Bisynlighetsdagen.

- Du kan fremdeles definere deg som bifil, selv om du ikke har hatt sex med alle kjønn.

- At du er bifil betyr ikke at du automatisk er opp for trekant.

- Det finnes et eget flagg for å være bifil – i rosa, blått og lilla.

- Har du kommet ut som bifil, har du kommet ut ordentlig, ikke delvis.

Les også:

Selena (28) blir ikke tatt på alvor som bifil: – Jeg er ikke noen bursdagsgave!

VisiBle - synlighet for alle under bi+ paraplyen / Facebook

Fjerner regnbuesymbol for å unngå konflikt

Powered by Labrador CMS