Lady Moscow.

Folk'n'roll i Pride Park

Lørdag 26. juni kommer folkrock-ensemblet Lady Moscow til Bamsescenen.

Publisert

Lady Moscow har blitt omtalt som den brutale storebroren til Katzenjammer, den norske fetteren til Munford & Sons, og et uekte barn av Tom Waits’ introverte eleganse blandet med Gogol Bordellos nesten selvutslettende humør og galskap.

Lydbildet er inspirert av så vel østeuropeisk som norsk folkemusikk, samt blues, pop, bluegrass, rock og Americana. Det gale kitsch-universet av «Tom Waitsk whiskeybalkanjazzrock» beskrives av bandet selv som folk'n'roll.

Her får du både fiolin, trekkspill, kontrabass og banjo, med dype vokaler og fengende melodier som treffer både folk-, rock- og jazz-entusiaster.

Da Blikk intervjuet Lady Moscow-bassist Ragnhild Sarsten i 2017, lokket hun leserne ut på konsert:

– Det tar altså helt av. I Lady Moscow spiller jeg ståbass, så det er begrenset hvor mye jeg kan ta av, men jeg har faktisk gått ut i salen og spilt ståbass oppå et bord.

I tillegg til å være bassist i Lady Moscow, er Sarsten er artist og bassist i bandene Tsarsten & the Freudian Slippers, Cocktail Slippers og Dill Dolls. Mange kjenner henne kanskje også fra det legendariske bandet Bøyen Beng, som etter oppstarten i 1987 ble et av flaggskipene på den norskspråklige pønkscenen. Bøyen Beng er med sine 30 år et av de lengstlevende undergrunnsbandene i Norge.

Lady Moscow spiller på Bamsescenen i Pride Park, lørdag 26. juni klokken 21:00.

Powered by Labrador CMS