Ripley & Dr. Jones

Brita og Knut Anders ser film

Brita Møystad Engseth og Knut Anders Sørum lager podkast for nerder som ser alt for mye film, og ikke har noe liv.

Brita Møystad Engseth og Knut Anders Sørum.
Publisert

Sjefslesbe og filmviter Brita Møystad Engseth og artist og filmnerd Knut Anders Sørum, har slått sine pjalter sammen og lanserer en splitter ny podkast om film.

I podkasten Ripley & Dr. Jones, som bare i navnet drypper av filmnerding på høyt plan, skal de synse og mene om film og tv-serier, og alt som faller inn under den popkulturelle regnbuen. Ripley er som kjent hovedrollen i «Alien», spilt av Sigourney Weaver, mens Dr. Jones er hovedkarakteren i «Indiana Jones»-filmene, Dr. Henry Walton «Indiana» Jones Jr, spilt av Harrison Ford.

At det er nettopp Brita og Knut som sitter sammen i studio var ikke planlagt. For å finne opprinnelsen til samarbeidet må vi spole tilbake til februar og Britas yndlingsfilm, «Alien: Den 8. passasjeren» (1979).

Biltur til Gjøvik

Ridley Scotts episke sci-fi-horror-klassiker «Alien: Den 8. passasjeren» er et av filmhistoriens mest innflytelsesrike verker. Filmen har blitt kopiert utallige ganger siden den kom i 1979 og det har blitt laget flere oppfølgere av varierende kvalitet.

Alien-universet lever i tegneserier og bøker og på t-skjorter, og i anledning ventetiden på tv-serien som etter sigende skal ha premiere i løpet av 2023, var Brita invitert til Gjøvik Kino for å snakke om klassikeren. Til visningen var artist Knut Anders Sørum også invitert.

– Jeg ante ikke hvem Knut Anders var, så jeg måtte google, sier Brita til Blikk.
– Og jeg fant ut at han er en skeiv og bra fyr.

For å bli bedre kjent før de skulle på scenen i Gjøvik kino ble det bestemt at de skulle kjøre sammen fra Oslo.
– Han hentet meg i Oslo i sin suspekte seriemorderbil, sier Brita lattermildt.

– Vi hadde det så moro og lo hele veien til Gjøvik.

– Har dere en felles forkjærlighet for klassikeren «Alien»?
– Knut Anders hadde aldri sett «Alien»! Han var jomfru! sier Brita rystet.

– Jeg fikk plukket blomsten hans, hvis man kan si det. Og han elsket filmen!

En helt i skinndress

Som nyfrelst «Alien»-fan var Knut Anders velkommen inn i varmen og ideen om en filmpodkast ble født. Konseptet er såre enkelt.

– Vi går på kino, hver for oss, og ser en aktuell film. Så møtes vi i studio og snakker om den, selvsagt med en skeiv innfallsvinkel.

Første film ut er den aktuelle «The Batman» av regissør Matt Reeves og med Robert Pattison i hovedrollen. Brita Møystad Engseth og Knut Anders Sørum lurer på det samme. Må Batman være realistisk? Hvorfor kan ikke folk bare oppføre seg når de går på kino? Hvorfor måtte Knut Anders se filmen to ganger? Hva ville Knut Anders gjort hvis han var Supermann? Og bør en Batman-drakt ha nipples?

Episoden er ute nå og kan høres på Spotify. Uten å avsløre alt for mye av innholdet kan Brita likevel avsløre at filmen falt i smak.

– Knut Anders er storfornøyd. Som han sa: «Tre timer med Robert Pattison kledd i skinndress, what’s not to like». Vel, han om det ...

Følg: Ripley & Dr. Jones på Facebook

Hør Ripley & Dr. Jones

Powered by Labrador CMS