Oversikt over avlyste pridefestivaler.

Pridefestivaler avlyses

Korona-utbruddet fører til at pridefestivaler over hele verden avlyses. I Norge er Bygdepride Ørsta/Volda avlyst. Oslo Pride og Regnbuedagene i Bergen avventer situasjonen.

Publisert Sist oppdatert

I kjølvannet av korona-utbruddet har European Pride Organisers Association (EPOA) og Interpride satt ned en internasjonal arbeidsgruppe, inkludert en rekke pridearrangører rundt om i verden, som sammen skal ta tak i konsekvensene korona-utbruddet har for pridearrangører.

- Korona-pandemien vil ha store konsekvenser for bevegelsen vår, sier Stein Runar Østigaard, styremedlem i EPOA, til BLIKK.

Korona-utbruddet har så langt ført til at nærmere 100 pridefestivaler, skeive filmfestivaler og andre skeive arrangementer er avlyst eller utsatt.

Nylig ble det klart at skeive arrangement som Parodi Grand Prix avlyses. Alle skeive utesteder i landet har stengt dørene. I tillegg har Bygdepride Ørsta/Volda, som skulle gå av stabelen i begynnelsen av mai, valgt å avlyse årets festival.

- Det viktigste akkurat nå er at vi alle fokuserer på egen helse og helsen til mennesker rundt oss, men vi brenner for Pride og vil jobbe sammen, og gjøre de vi kan, for å hjelpe pridearrangører til å komme seg gjennom denne vanskelig tiden, sier Østigaard.

Festivalene Oslo Pride og Regnbuedagene i Bergen avventer situasjonen.

Pridefestivaler, skeive møteplasser og arrangementer er viktige tilbud for den skeive befolkningen. Håpet er at miljøet skal klare å ta opp tråden så fort utbruddet er under kontroll.
- Pridefestivalene vil komme tilbake og de skal fortsette å endre skeive liv i fremtiden også, sier Stein Runar Østigaard til BLIKK.

Se oversikten over avlyste eller utsatte pridefestivaler og arrangement:


xxxx

Powered by Labrador CMS