Pride

Bygdepride blir større enn noen gang

Programmet for Bygdepride Ørsta/Volda er klart, og årets festival blir den største og mest omfattende skeive festivalen på bygda i Norge noensinne.

Styret i Bygdepride: F.v.: Idun Eiksund, Tare Reklev Øverbø, Anita Irene Dahl, Anbjørn Steinholm Frislid, Rune Sæbønes og Helle Høydal. Fride Stokke Dyb er også med i styret.
Publisert Sist oppdatert

Bygdepride Ørsta/Volda går av stabelen fra lørdag 7. mai og ender lørdag 14. mai.

– Vi er svært glade for at vi igjen kan være ute i gatene og arrangere fysiske arrangement. Vi starter på Sæbø 7. mai med offisiell åpning og konsert med Egil Olsen på Dampen, og avslutter lørdag 14. mai med parade i Volda og dragshow på Stødt Bar & Scene i Ørsta. Mellom disse hendelsene har vi svært mange arrangement både i Ørsta og Volda, sier leder i Bygdepride Ørsta/Volda, Rune Sæbønes.

Han forteller at det blir egne arrangement for studenter og en egen ungdomskveld i Ørsta, skeiv kulturkveld i Aasentunet, regnbuemesse i Ørsta kyrkje og Bygdepridefest på Rokken.

– Vi gleder oss veldig, og håper folk på Søre Sunnmøre og i Nordfjord slutter opp om arrangementene, sier Sæbønes.

Bygdepride har år fått ny profil, og denne og en fullstendig oversikt over programmet kan folk få med seg på nettsiden bygdepride.no.

Det er i år femti år siden straffelovens paragraf om homofili ble fjerna, og det vil være et tema under Bygdepride.

– Det er en feiring, for det var det virkelige startskuddet for kampen for rettighetene til skeive i Norge. Men Bygdepride er også en protest, for det er fortsatt kamper å ta, sier Sæbønes.

Han og styret i Bygdepride ønsker alle velkomen til arrangementene, og spesielt paraden i Volda 14. mai.

– Frihet kommer alle til gode. Ikke ta den for gitt, er budskapet til styret i Bygdepride Ørsta/Volda.

Powered by Labrador CMS