Skeivt kulturår

SFINXA inviterer til Lesbisk aften

Tirsdag 25. oktober inviterer kvinneverkstedet SFINXA til Lesbisk aften på Bymuseet.

Verket «Lesbene gjør opprør» er malt av Inge Ås. Her fra utstillingen «Lesbene gjør opprør» på Kvinnemuseet i Kongsvinger.
Publisert Sist oppdatert

Kvinneverkstedet SFINXA inviterer til en helaften med fremføring av snakkespillet «Lesbiafonisk Nintett» fra 1976, filmvisning og samtale om lesbisk kamp og lesbisk liv.

«Lesbiafonisk Nintett» ble laget i 1976. Versjonen som vises på Bymuseet framføres at kvinner fra flere generasjoner under ledelse av Kjersti Fjeldstad. Det blir også filmvisning av «Kvinnekulturfestivalen 1979» fra Damefilm.

I tillegg skal kunstner, kurator og aktivist Inge Ås fra SFINXA lede en samtale om de positive sidene ved lesbisk kamp og lesbisk liv, med Gerd Brantenberg, forfatter og aktiv i Lesbisk Bevegelse på 70- og- 80-tallet, Tina Skotnes, psykiatrisk sykepleier og kvinneaktivist, og Lily Sandstrøm, den yngste av de tre, som lever lesbisk og har bodd i mange land.

Utstillingen «Skape(t)» på Bymuseet er kuratert av PrideArt i samarbeid med SFINXA. Slik ser seksjonen som viser lesbehistorie ut.

Før arrangementet blir det også arrangert en omvisning i utstillingen «Skape(t)» med Inge Ås. I «Skape(t)» presenterer Inge ÅS arbeider fra det kvinneaktivistiske kunstnerkollektivet Sfinxa fra 70-tallet. Gjennom egne samlinger og nettverk forvalter hun mye av historien til de kompromissløse feministene i den lesbiske bevegelsen som holdt til i Kvinnehuset i Rådhusgata i Oslo.

Oppmøte for omvisningen er klokken 17.00 i kaféen på Bymuseet. Det påfølgende programmet starter klokken 18.00 og arrangementet er åpent for alle kjønn.

Powered by Labrador CMS