LHBT

Byrådslederen griper inn i regnbuestrid

– Jeg har stor forståelse for at det blir reagert på dette, sier Raymond Johansen, byrådsleder i Oslo.

Byrådsleder Raymond Johansen.
Byrådsleder Raymond Johansen.
Publisert Sist oppdatert

Forrige torsdag fikk ansatte i bydel Gamle Oslo beskjeden om at de ikke kan gå med regnbue-nøkkelbånd med Oslo kommune-logo

«For én uke siden fikk vi svar fra bydelen om at det er innført en ny sikkerhetsinstruks i bydelen som nekter ansatte å gå med regnbue-nøkkelbånd med Oslo kommune-logo på. Det har gjort mange av oss politikere forbanna.»

Det skrev nestleder i bydelsutvalget for Gamle Oslo, Agnes Nærland Viljugrein (Ap) i et innlegg på Facebook forrige uke.

Byrådsleder Raymond Johansen (Ap) forstår de krasse reaksjonene på forbudet.

– Jeg har stor forståelse for at det blir reagert på dette, og har uttrykt min bekymring til bydelsdirektøren i Bydel Gamle Oslo, sier byråds-lederen i en kommentar til Blikk.

– Jeg har forstått at denne beslutningen er tatt i samråd med vernetjenesten, og jeg vil anbefale bydelsdirektøren så raskt som mulig å se på denne beslutningen en gang til, sier Raymond Johansen.

Nå vil bydelsdirektøren i Gamle Oslo vurdere saken på nytt. Til Avisa Oslo opplyser bydelsdirektør i Gamle Oslo, Tore Pran, at det er behov for en grundig prosess i saken.

«Jeg tar ikke lett på denne problemstillingen og har tidligere uttalt at jeg er åpen for å diskutere den. Derfor har jeg besluttet å invitere både Beredskapsetaten og NAV til dialog, i tillegg til å behandle saken i bydelens eget sikkerhetsutvalg», sier Pran til Avisa Oslo.

Powered by Labrador CMS