Portrett av en kvinne i flammer vant bl.a. prisen for beste manus i Cannes.

Portrett av en kvinne i flammer

«Portrett av en kvinne i flammer» var en av de store favorittene under årets filmfestival i Cannes, og vant prisen for beste manus og Queer-palmen.

Publisert Sist oppdatert

Filmfestivalen i Bergen setter også opp den franske filmen «Portrett av en kvinne i flammer» («Portrait de la jeune fille en feu»), regissert av Celine Sciamma. Handlingen foregår på en isolert øy i Bretagne på 1700-tallet der vi møter Héloïse som snart skal giftes bort. Før bryllupet skal portrettet av henne males, men Héloïse nekter å stå modell som eneste mulige protest mot et arrangert ekteskap.

Moren hennes ansetter derfor den kvinnelige maleren Marianne som utgir seg for å være tjenestepike slik at hun kan observere henne i det stille for så å male den vordende bruden etter hukommelsen. Filmen forteller om hvordan forholdet utvikler seg, og om vennskap, kjærlighet og sterke kvinner.

Filmen har blitt sammenlignet med mesterregissøren Hitchcocks filmer «Rebecca» og «Vertigo», der studien av den mystiske og uoppnåelige kvinnen er sentral. Marianne ser Héloïse opprinnelig som en hvilken som helst modell, men når forholdet utvikler seg blir hun preget av omstendighetene. Blir portrettet preget av Mariannes gryende begjør, og hvem er Héloïse i denne situasjonen?

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digital
1 måned

1,-

KJØP

Digital
12 måneder

699,-

KJØP

Digital + Magasin 12 måneder

798,-

KJØP

Powered by Labrador CMS