Film

Trodde du verden var ferdig med Joe Exotic? Absolutt ikke. Nå kommer historien sett fra Carol Baskins perspektiv, med lesbiske Kate McKinnon i hovedrollen.

Kate McKinnon og John Cameron Mitchell er «Carol vs Joe»

Kate McKinnon som Carol Baskin og John Cameron Mitchell som Joe Exotic.
Publisert Sist oppdatert

Torsdag 3. mars har Peacock premiere på serien «Carol vs Joe», en serie som neppe setter et endelig punktum for sagaen om Joe Exotic og hans endeløse krig mot sin nemesis Carol Baskin.

Tiger King: drap, kaos og galskap

Dokumentarserien «Tiger King» (2020) på Netflix fikk en hel verden til å måpe. Seriens hovedperson Joe Exotic serverte et liv utenfor normen, fylt med ektemenn, meth, tigre og drapstrusler – som til slutt sendte ham bak lås og slå.

«Tiger King» tar for seg livet til den eksentriske Joseph Maldonado-Passage, bedre kjent som Joe Exotic, og rivaliseringen med dyrevernforkjemperen Carole Baskin, eier av foreningen Big Cat Rescue.

Serien spinner rundt det lille, men aktive miljøet innen oppdrett av store katter, som tigre, pantere og løver, i USA. Trolig finnes det opptil 10 000 tigre i privat eie i USA, flere enn det lever vilt i hele verden.

I serien hevder Carol Baskin at Joe Exotics oppdrettsvirksomhet og dyreparkdrift er skadelig for de store dyrene, og hun har gjort det til sin kampsak å få innført et nasjonalt forbud mot privat oppdrett av eksotiske dyr. Den homofile levemannen og eksentrikeren Joe Exotic hevder på sin side at forholdene ved Baskins dyrereservat i Florida er like kritikkverdige, og at hun forfølger og trakasserer ham.

Den betente tvisten endte i en rettssak om brudd på varemerkeloven, der Joe Exotic ble dømt til å betale en million dollar til Big Cat Rescue. Som hevn skal Joe Exotic i november 2017 ha leid en leiemorder for å ta livet av Carole Baskin. Saken ble imidlertid rullet opp før noe skjedde, og Joe Exotic ble i januar 2020 dømt til 22 års fengsel for forsøk på bestillingsdrap, og for å ha tatt livet av flere av sine tigre.

Serien krydres med Joe Exotics elleville livsstil og polyamrøse forhold, noe som ga ham kjendisstatus og mange fans. Han sitter fortsatt fengslet, men i januar i år ble straffen redusert til 21 års fengsel av en domstol i Oklahoma City.

Nå er det Carol Baskins tur

Lenge før Joe Exotic ble en snakkis gjennom Netflix-serien «Tiger King», pønsket serieskaper Etan Frankel på en egen serie om den elleville historien om Joe og Carol. Basert på podkastserien «Over My Dead Body» skrev han manuset «Carol vs Joe» og fikk napp hos strømmetjenesten Peacock.

I rollen som Carol Baskin hentet han inn den legendariske komikeren og skuespilleren Kate McKinnon (38), kjent for sine ti år som fast skuespiller i Saturday Night Live, samt for roller i filmer som «Ghostbusters», «The Spy Who Dumped Me», «Balls Out» og «Angry Birds».

Se Kate McKinnon i den hysteriske SNL-sketsjen om et lesbisk realityshow.

Lesbiske McKinnon har oppnådd legendestatus for sine parodier av Hillary Clinton og Justin Bieber. McKinnon, som er sammen med fotograf og skuespiller Jackie Abbott, kom ut offentlig i 2020 under Golden Globe-utdelingen da hun overleverte prisen Carol Burnett Award til Ellen DeGeneres. McKinnon takket DeGeneres for at hun gjennom tv-serien «Ellen» hadde gjort det letter for henne å akseptere seg selv som lesbisk.

Rollen som Joe Exotic spilles av ingen ringere enn skeive John Cameron Mitchell, kjent fra kultfilmene «Hedwig and the Angry Inch» og «Shortbus».

«Carol vs Joe» har premiere torsdag 3. mars på Peacock

Powered by Labrador CMS