I våres hadde Tale Maria Krohn Engvik en egen tv-serie på TV2 under navnet «Helsesista». Siste og tiende episode har samme tittel som den nye boka; «Våg å være». Serien ble Gullrute- nominert i kategorien beste barne- eller ungdomsprogram.

BARE EN SNAP UNNA

Mennesket er flokkdyr og mange er redde for å havne utenfor. Heldigvis har vi Helsesista. Og mobil.

Publisert Sist oppdatert

De to barna til Tale Maria Krohn Engvik, kjent som «Helsesista», er ikke i kjærestealder riktig ennå. Men som mor, helsesøster og rådgiver for følgerne sine på Snapchat, er hun blitt veldig klar over hvor mye ord kan stenge, eller åpne.

– Som voksen skal man være veldig bevisst hvilke ord man bruker. Selv sier jeg til barna mine: «kan hende du får deg en kjæreste i år? Kanskje det er ei søt jente eller gutt i klassen?» Om man sier som jeg gjør, så lager man ikke et problem av å være homofil eller lesbisk, det er et ikke-tema hvilket kjønn kjæresten til barna måtte ha. Det er et viktig signal, sier Krohn Engvik, som forteller at hun har 190.000 følgere på Snapchat, 61.000 på Instagram og 34.000 på Facebook.

Erfaringer fra kontakten med alle disse har hun nå samlet i boka «#våg å være», illustrert med egne tegninger.

Krohn Engvik mener at voksne generelt, og særlig foreldre, bør bli klar over på hvilken måte de snakker om for eksempel homofili.

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digital
1 måned

1,-

KJØP

Digital
12 måneder

699,-

KJØP

Digital + Magasin 12 måneder

798,-

KJØP

Powered by Labrador CMS