Nyheter

Politiet oppretter sak mot Tonje Gjevjon

Aktivist og kunstner Tonje Gjevjon sier hun er politianmeldt for brudd på hatkrimparagrafen. Christine Jentoft sier politiet førte henne opp som fornærmet i saken uten å opplyse henne om det på forhånd.

Publisert Sist oppdatert

«Jeg heter Tonje Gjevjon. Jeg er kunstner, kvinne og lesbisk. Å bli politianmeldt for brudd på §185 er mitt siste prosjekt. Sett denne lesba i fengsel, Kultur- og likestillingsminister Anette Trettebergstuen!», skriver Tonje Gjevjon på sin Facebook-side.

Politiets sak er opprettet på bakgrunn av en Facebook-post Gjevjon publiserte 1. oktober i år.

Dette er Facebook-posten som skal ha gjort at politiet gikk til sak mot Gjevjon. Her skriver hun blant annet at «Menn som permalaiver at de er lesbiske og kvinner er slik jeg ser det kvinnediskriminerende fetisjister», før hun omtaler Christine Jentoft ved navnet hun ble tildelt ved fødselen.

Christine Marie Jentoft tok også til Facebook for å kommentere anmeldelsen. Hun skriver at hennes sak mot Christina Ellingsen er henlagt fordi politiet anser den som «ikke kvalifisert krenkende». Jentoft anmeldte Ellingsen tidligere i år for brudd på Straffelovens paragraf 185, også kjent som hatkrimparagrafen.

«Samme dag som jeg får beskjed om dette (henleggelsen red.anm), får jeg beskjed fra en annen i Politiet at de oppretter sak mot Tonje Gjevjon, helt på egen hånd», skriver Jentoft.

«Politiet ga meg ingen beskjed om dette på forhånd, så ingen tid til å forberede seg på nok en storm. De ringte først et par timer senere.»

Powered by Labrador CMS