Skeiv sommer

– Den skeive familien tar vare på hverandre, selv når andre vender oss ryggen

Blikk tar tempen på det skeive miljøet i sommerferien. I dag står transaktivist og rådgiver i kjønnsmangfold i Foreningen FRI, Christine Marie Jentoft, for tur.

Publisert

– Hei, Christine! Tradisjonen tro har Blikk sommerspalte i år igjen. Som regel er den lettbeint, men i år er det vanskelig å ikke adressere skyteepisoden i Oslo 25. juni. Pride ble ikke som vi hadde trodd i år. Hvordan går det med deg?

Jo, takk som spør. Helt ærlig så var jeg allerede rimelig sliten, da jeg står i en liten storm av møkk selv (som «vanlig») og mottar for tiden hat fra alle deler av verden. Så kom det der på toppen. Jeg tror det meste som er verdt å si om det, er sagt, av veldig bra folk. Men jeg vil ha sagt at jeg er så ufattelig stolt av alle som stod på fra sekundet det skjedde, og som enda står på, for å ta vare på hverandre. Jeg ble rørt av den spontane marsjen som gikk og jeg ble rørt av å få være med fremst i marsjen ned mot støttemarkeringen. Det var viktig. Det var riktig. Om noe var det en god påminner om at den skeive familien tar vare på hverandre, selv når andre vender oss ryggen.

– Meg som er midt i en bedre runde krabbefiske med ungen(uten ungen avbildet) på en øy i Oslofjorden, skriver Christine om sommerbildet hun sender Blikk.

– I år er det jo Skeivt kulturår. Så, hva har vært din beste skeive kulturopplevelse til nå?

«Stoltheit og fordom» utstillinga på Nasjonalbiblioteket var bra. Og fikk heldigvis med meg deler av «Grenseløs» på Interkulturelt museum! Jeg tror toppen av transekaka for meg var spillet «Trans Agent X», som var utstilt der!

– Hvilken låt går på repeat hos deg i sommer?

Du, jeg er tilbake på Against Me!-kjøret. Så nå er det «True Trans Soul Rebel» det går i igjen.

– Hva leser du/ser du på i sommer?

Endelig skal jeg fortsette på trilogien jeg begynte på i fjor. Sci-fi, rompirater, søstre, mannskap og skattejakt. «Revenger»-serien av Alastair Reynolds og jeg er nå et stykke ut i bok tre, «Bone Silence».

– Kampen fortsetter! Hva er din skeive hjertesak?

Tja, si det? Ryktes at jeg involverer meg i transtematikk, så er nok der fokuset ligger ja. Enten det er snakk om tilgang på behandling eller transkjønna asylsøkere/flyktninger. Vi har noen ellevilt store problemer på transfronten folk må få øynene opp for.

Powered by Labrador CMS