Kulturtipset

– 2022 blir et spennende år

I koronakarantene rundt juletider fikk den ellers travle Christoffer Gunnestad tid til å leke seg litt på TikTok. De korte videosnuttene han la ut, er en selvironisk gjennomgang av ymse klesplagg den litt yngre Christoffer syntes var veldig raffe, men som han i bakspeilet ikke synes han kan gi mer enn terningkast 1.

Christoffer Gunnestad er manager og innholdsskaper. Blant annet er han «mannen bak» Ulrikke Brandstorp som stakk av med seieren i den norske Melodi Grand Prix-finalen i 2020. Han var også involvert da artisten vant første sesong av «Maskorama» på NRK, og har nå en finger med i karrierene til flere unge artister på vei opp.
Publisert Sist oppdatert

.

Etter en utdannelse i markedsføring og business i New York dro Christoffer Gunnestad, opprinnelig fra Valdres, til Los Angeles. Der jobbet han med sosiale medier, før han vendte hjem og ble manager for Ulrikke Brandstorp.

– Jeg ble kjent med Ulrikke nesten med det samme jeg kom hjem. Jeg hadde ingen erfaring med å være manager på det tidspunktet, men det bare klaffet, hun sa hun hadde ventet på en person som meg, forteller Gunnestad, som tok utfordringen på strak arm.

Samarbeidet viste seg å bli en suksess. Til stor glede vant Ulrikke Brandstorp den norske Melodi Grand Prix i 2020, og til stor sorg gikk hun glipp av å opptre for et internasjonalt publikum fordi Eurovision Song Contest ble avlyst det året.

Gunnestad og Brandstorp visste imidlertid å smi mens jernet var varmt. Brandstorp er blitt en folkekjær kjendis gjennom tv-produksjonen «Kompani Lauritzen» og som det vinnende «Trollet» i første sesong av «Maskorama. Og det har gjort andre interessert i tjenestene til bakmann Gunnestad.

Neste uke lanserer manageren en pop-gruppe som han ikke kan røpe navnet på ennå, men som han spår en strålende karriere.

­– Det skjer mye gøy i 2022 og dette gleder jeg meg skikkelig til, fastslår Christoffer Gunnestad.

.

Kulturtips fra Christoffer Gunnestad

– Hvilke artister eller kulturoperatører følger du ekstra med på?

For tiden følger jeg nok ekstra godt med på bandet NorthKid, med Bilal Saab i spissen. Jeg syns de er en dyktig gjeng! Også gleder jeg meg veldig til å se hva Ruben kommer til å slippe av musikk i år, han er etter min mening en av de mest spennende mannlige artistene vi har i landet. Jeg håper kanskje 2022 kan være året hvor han får litt internasjonalt gjennombrudd.

.

– Hvor går du selv ut og hvorfor akkurat dit?

– Det har jo av naturlige årsaker ikke vært så mange sene kvelder på byen det siste året, men jeg går av og til på Elsker med vennegjengen. Ellers prøver jeg å teste ut litt nye vin- og cocktailbarer rundt omkring. Jeg er også svak for espressomartinien på hotellbaren til The Thief. Men aller mest er jeg glad i en god gammeldags hjemmefest.

.

– Hva var din sterkeste kulturopplevelse i 2021?

– Jeg tror jeg rett og slett må si premieren på «Mamma Mia!» der. Jeg er litt inhabil siden en av profilene mine spiller hovedrollen, men jeg ble virkelig slått i fleisen av hvor utrolig dyktige alle sammen var, hvor morsomt det ble, og hvor fantastisk bra folk sang. Anbefaler alle å få med seg «Mamma Mia!» når det er mulig igjen - det er en festaften.

.

– Hvilke kommende kulturarrangementer gleder du deg til?

– Nå er MGP rett rundt hjørnet, så det blir gøy og spennende å se hvem som kommer til å erobre Norges hjerter. Ellers krysser jeg fingrene for at det blir Slottsfjell til sommeren - tror det kan bli en ganske så gøy festival i år.

Powered by Labrador CMS