«Passing Strangers» av Arthur J. Bressan, Jr.

Homo-indiefilm på Oslo/Fusion

Den amerikanske filmskaperen Arthur J. Bressan, Jr. (1943 - 1987) var en pionér innen homo-indiefilm på 1970- og 80-tallet. På Oslo/Fusion kan du se to av hans filmer, «Forbidden Letters» og «Passing Strangers».

Publisert

Lørdag 3. oktober

Kl. 17
Filmprogram: «Live, Laugh, Release»
6 kortfilmer om alt fra lesbisk go go-dansing til oppgjør med transfober.
Info: «Live, Laugh, Release»

Kl.17.30
Spillefilm: «Lola»
Etter morens død tvinges Lola ut på en biltur med faren og et oppgjør med en smertefull familiehistorie. Et følsomt portrett av to sjeler som kjemper for å møtes på halvveien.

Kl. 19
Spillefilm: «EMA»
Pablo Lárrains (Tony Manero, El Club, Jackie, No) siste film er en sterk og sensuell historie om kunst, familie og begjær

«EMA»

Kl. 20
Retrospektiv: Arthur J. Bressan, Jr. «Double Bill»
Den amerikanske filmskaperen Arthur J. Bressan, Jr. (1943 - 1987) var en pionér innen homo-indiefilm på 1970- og 80-tallet. Han arbeidet innenfor flere sjangre, inkludert dokumentar, fiksjon, kortfilm og seksuelt eksplisitte filmer. I løpet av sin ti-årige karriere ble han både hyllet og kritisert for sitt kompromissløse kunstneriske arbeid.

Bressan døde av aids i 1987, og majoriteten av hans filmer har frem til nå vært utilgjengelige. Hans siste film «Buddies» (1985) var den første spillefilmen laget om aids-krisen, og filmene vi presenterer her er restaurerte og digitaliserte versjoner fra The Bressan Project, under ledelse av Bressans søster Roe Bressan og lhbt-filmhistoriker og filmskaper Jenni Olson.

På Oslo/Fusion ser du «Forbidden Letters» og «Passing Strangers»

«Forbidden Letters» av Arthur J. Bressan, Jr.

Oslo/Fusion Film Festival

Medlemskap ikke nødvendig. Ordinær billettpris kr. 100. Ungdom under 20 / studenter under 23 år: kr. 75,- Bevis vil påkreves ved kjøp og innslipp.

Merk at billetter i år kun kan kjøpes på nett, enten direkte på cinemateket.no eller via festivalens hjemmesider oslofusion.noAlle filmene vises på Cinemateket/Filmens Hus i Dronningens gate 16 i Oslo. For fullt program, visningstider og oppdateringer:

oslofusion.nofacebook.com/oslofusion@oslofusion på Instagram

Koronasikkerhet

Grunnet den pågående situasjonen med Covid-19 har filmfestivalen måttet gjøres mange kutt i den planlagte feiringen av 30. årsjubileet. De forholder seg til Folkehelseinstituttets anbefalinger, og i skrivende stund har de tillatelse til å bruke 89 (av 190) seter i den store salen Tancred, og 20 (av 70) i Lillebil.

Blikks publikumspris

Blikk står tradisjonen tro bak utdelingen av årets publikumspris der alle kan stemme på sine favorittfilmer i kategoriene spillefilm, dokumentar og kortfilm. Bruk stemmeseddelen som ligger på Cinemateket/Filmens hus. Av alle som stemmer, trekkes det ut tre vinnere som får hvert sitt ½-årsabonnement på Blikk til en verdi av 449 kroner.

Powered by Labrador CMS