Oslo/Fusion

Fuckings bygda!

Oslo/Fusion avsluttes med filmer som «Fuckings bygda» og «Cassandro».

Fuckings bygda (2023).
Publisert

Oslo/Fusion International Film Festival byr på 135 kvalitetsfilmer på Cinemateket og Vega Scene 22.-29. september.

Høydepunkter fra programmet:

Spillefilm: Fuckings bygda

Fuckings bygda (2023).

Mariam er i midten av tjueårene og lever et utsvevende liv i Oslo. En dag ringer søsteren med en sjokkerende beskjed: De må begrave faren for andre gang.

Dette bringer minnene tilbake til den første begravelsen, da Mariam møtte opp høy i kirken og fikk latterkrampe på verst tenkelige tidspunkt. I skam flyttet hun fra bygda i Gudbrandsdalen til Oslo. Storesøsteren Katrine har derimot bodd alene med farens gullfisk i barndomshjemmet, og er nå opptatt av å gi faren en verdig avskjed nummer to. De to søstrene må finne tilbake til hverandre etter år med både fysisk og psykisk avstand. Men er det for sent?

Regissør Frøydis Fossli Moe og gjester fra filmen vil være til stede. 

Spillefilm: Cassandro

Cassandro (2023).

Gael García Bernal spiller hovedrollen i denne biografiske spillefilmen om Saúl Armendáriz, en homofil amatørbryter fra Juárez, Mexico, som oppnådde internasjonal stjernestatus etter han skapte exótico-karakteren Cassandro, Lucha Libre-brytingens svar på Liberace. Exóticos var umaskerte, stereotypisk feminine karakterer publikum elsket å hate, og de vant aldri en kamp, men med Saúls debut som Cassandro, snur han ikke bare machokulturen på hodet, men også sitt eget liv. Med Cassandros stigende stjernestatus, hvordan kan Saúl finne balanse i forholdet til sin mor - og Gerardo, sin hemmelige elsker?

Dokumentar: In Her Words: 20th Century Lesbian Fiction

In Her Words: 20th Century Lesbian Fiction (2022).

Denne filmen dokumenterer historien og innvirkningen av lesbisk fiksjon fra 1920-tallet og gjennom resten av det forrige århundret. Lillian Faderman skildrer effekten store verdensbegivenheter har hatt på LHBTQ+ historien gjennom tiårene. 

Med intervjuer fra flere banebrytende lesbiske forfattere som Ann Bannon, Rita Mae Brown, Jewel Gomez and Sarah Waters, lærer vi hvordan verdensbegivenheter formet deres arbeid og i hvilken grad historiene de skrev var refleksjoner av forfatternes egne liv, mens de lette etter bekreftelser og sin plass i verden. 

Dokumentar: Chasing Chasing Amy

Chasing Chasing Amy (2023).

Chasing Chasing Amy utforsker den transformerende påvirkningen en 90-talls romantisk komedie kan ha på en 12 åring fra Kansas som strir med sin queeridentitet. For unge Sav Rodgers ble Kevin Smiths kultklassiker, Chasing Amy, en livbøye. 

Mens Rodgers utforsker filmen og hvordan den ble en hjørnestein innen LHBTQ+ film, oppdager han at det var en mye vanskeligere og mer følelsesladet reise å lage den, enn noen kunne ha forutsett. Chasing Chasing Amy er en trans coming-of-age kjærlighetshistorie, hvor bakteppet er en indiefilm som skapte noen karrierer og skadet andres.

Dokumentar: Kokomo City

Kokomo City (2023).

I denne vilt underholdende og forfriskende ufiltrerte dokumentaren, gir filmskaper D. Smith mikrofonen til fire svarte transkjønnede sexarbeidere i Atlanta og New York. Daniella Carter, Koko Da Doll, Liyah Mitchell og Dominique Silver er hemningsløse og ufiltrerte der de bryter ned veggene rundt sitt yrke. Ingenting holdes tilbake i denne filmen som vibrerer med energi, sex, utfordringer og hardt opparbeidet visdom. 

Dette vitale portrettet, skutt og klippet i dristig svart/hvitt, er Smiths regidebut og har vunnet priser på filmfestivaler som Sundance, Berlinale og SXSW. 

Dokumentar: Labor

LABOR (2023).

Hanna forlater kjæreste og familie og drar til drømmebyen sin, San Francisco, hvor hun håper å få utforske sin seksualitet. På en fest møter hun den profesjonelle dominatrixen Chloe og Cyd, en eskorte for homofile menn. En dør inn til en ny verden åpner seg, og Hanna opplever for første gang en følelse av tilhørighet. Å bli i San Francisco er kostbart, så Hanna vil prøve sexarbeid og begynner å jobbe med Chloe.

Hannas nye liv går på tvers av verdiene til hennes kjære hjemme i Sverige. Men kanskje kjæresten vil forstå Hannas valg bedre om hun kom på besøk? Og om hun tør å åpne seg for foreldrene, kanskje de faktisk vil komme nærmere hverandre?

Fullt program, visningstider og info: oslofusion.no

Powered by Labrador CMS