Oslo/Fusion

Kaotisk og poly-bifil

I dag åpner Oslo/Fusion International Film Festival, og årets åpningsfilm «Cora Bora» vil du ikke gå glipp av.

Spillefilmen «Cora Bora» åpner årets utgave av Oslo/Fusion International Film Festival.
Publisert

Oslo/Fusion International Film Festival byr på 135 kvalitetsfilmer på Cinemateket og Vega Scene fra 22. - 29. september.

Høydepunkter fra programmet:

Åpningsfilm: «Cora Bora»

Åpningsfilmen «Cora Bora» av regissør Hannah Pearl Utt handler om den kaotiske, poly-bifile musikeren, med begrenset suksess, Cora som har en sterk følelse om at det åpne forholdet til kjæresten Justine går mot slutten. Når hun drar fra Los Angeles og hjem til Portland for å vinne tilbake kvinnen i sitt liv oppdager hun at det er mye mer enn kjærlighetslivet som trengs å reddes.

Uten å ville noen vondt, kommer allikevel Coras tabber som perler på en snor, den ene følger den andre, og hun fornærmer absolutt alle rundt seg. Med friskt mot og en god dose går Cora gjennom en lang rekke pinlige gjenforeninger, et redningstokt etter en savnet (og miskjønnet) katt, samt en klumsete panseksuell orgie. Cora tråkker opp nye stier for å finne balanse i sitt eget univers. Megan Stalter stjal hver eneste scene i HBO-serien Hacks, og er perfekt i rollen som Cora.

Produsent Mallory Schwartz vil være til stede på åpningen.

Dokumentar: «All the Beauty And The Bloodshed»

Nan Goldin er en av USAs største nålevende fotokunstnere, og har siden 1980-tallet høstet internasjonal anerkjennelse for sin dokumentasjon av blant annet den amerikanske AIDS-krisen.

De siste årene har Goldin jobbet for å stille legemiddelfirmaet Purdue Pharma ansvarlig for sin rolle i den amerikanske opioidkrisen, etter at hun selv ble avhengig av OxyContin da hun fikk utskrevet preparatet for smerter i håndleddet.

Regissør Poitras’ Gulløvevinner fra filmfestivalen i Venezia 2022 skildrer Goldins utrettelige kamp mot Purdue Pharma – som blant annet inkluderer å demonstrere utenfor kunstmuseene de søkkrike eierne i Sackler-familien donerer store summer til i et forsøk på å bygge et filantropisk image.

Kortfilmprogram: «Bodies & Minds»

Det handler om å finne seg selv, sin identitet og sin indre styrke på ulike og personlige plan når Oslo/Fusion byr på åtte kortfilmer i kortfilmprogrammet «Bodies & Minds».

«The Sketch» av regissør Tomas Cali.

Spillefilm: «The Inspection»

Den unge homofile Ellis har bodd på gata i årevis etter at moren kastet ham ut. Som en siste utvei verver han seg som marinesoldat – for å komme seg bort fra gata, men også med et håp om å forsones med moren. I militæret møtes han av beinhard trening og fordommer, men Ellis er fast bestemt på å passe inn i et system som er innstilt på å avvise ham.

Regissør Elegance Bratton har skapt en dypt rørende film basert på sin egen livshistorie, hvor hovedrolleinnehaver Jeremy Pope og Gabrielle Union som moren leverer følelsesladede og kraftfulle rolletolkninger.

Spillefilm: «Peafowl»

Transjenta Shin har kuttet kontakten med familien og er nå en av storbyen beste waackere, en type voguingdans. Om hun vinner dansekonkurransen vil prispengene dekke hennes kjønnskorrigerende operasjon, men i finalen glipper det. 

Etter nyheten om at faren har gått bort, får hun vite at han har etterlatt henne en arv dersom hun gjør den tradisjonelle Drum-dansen i minnestunden hans. Uten andre valg, returnerer en sterk og selvsikker Shin til landsbyen for et siste oppgjør med familie og lokalsamfunn.

Regissør Byuns kortfilm «God’s Daughter Dances», også med Hae-jun i hovedrollen, vant Oslo/Fusions Publikumspris for beste kortfilm i 2021.

The Rocky Horror Picture Show

Kvelden avsluttes med den legendariske kultfilmen «The Rocky Horror Picture Show» (1975) når Oslo/Fusion og SALT Art & Music inviterer til et av årets mange høydepunkt og definitivt mest interaktive filmopplevelse, i krysningspunktet der drag, B-film, horror, sex og science fiction møtes, og hvor DU er en like stor del av alt som måtte foregå på lerretet.

Heteronormative Brad (boooring!) og Janet (slut!), må på en stormfull natt søke tilflukt i slottet til Dr. Frank-N-Furter og hans tjenere, som kanskje ikke er helt menneskelige. På nettopp denne kvelden skal den mystiske og/eller gale doktoren feire sin ultimate kreasjon; et menneske - i form av den perfekt muskuløse Rocky. Ikke alle i husholdningen er like entusiastiske, og Brad og Janet får en kveld de sent vil glemme - både mentalt og genitalt.

Kveldens vert er Petter Winther Gåre, så velkommen til en hysterisk aften - og ja, de beste kostymene vil bli hyllet og prisgitt.

Fullt program, visningstider og info: oslofusion.no

 

 

Powered by Labrador CMS