«Lingua Franca».

Oslo/Fusion i dag

En skeiv miks av spillefilm, dokumentarer og kortfilmer på Oslo/Fusion Film Festival i dag. Se programmet her.

Publisert

Oslo/Fusion torsdag 1. oktober

Kl. 17
Spillefilm: «Lingua Franca»
Manusforfatter, produsent og regissør Isabel Sandoval spiller selv hovedrollen i en følelsesladet og innsiktsfull film om identitet og håp som er svært aktuell for immigranter i dagens USA.

Kl.18.30
Spillefilm: «My Name Is Baghdad»
Skateren Baghdad respekterer de hun vil respektere, de andre kan drite og dra. De Souzas film tar på originalt vis opp tematikk rundt identitet, sexisme og diskriminering.

Kl.19.30
Dokumentar: «You Don’t Nomi»
Da Paul Verhoeven slapp Showgirls løs for publikum i 1995 kunne verken han eller de andre involverte i produksjonen forutsi den massive kritikerslakten og latterliggjøringen som fulgte. Filmen var den første som fikk en svært restriktiv NC-17 aldersgrense av sensuren, noe Verhoeven faktisk selv ønsket - det var også den eneste drømmen som gikk i oppfyllelse.

Filmen ble nominert til hele tretten Razzie Awards og tok hjem fem. Men igjennom årene har denne kalkunen blitt til en føniks som stiger opp fra asken, og i denne underholdende og informative dokumentaren møter vi aktørene bak filmen, samt kritikere og cineaster som har snudd en kontroversiell flopp til en kultklassiker.

Du vil garantert ikke se mesterverket Showgirls i samme lys etter denne filmen!

Kl. 21
Spillefilm: «Suk Suk»
På mesterlig og følsomt vis skildrer Yeung den diskrimineringen og isolasjonen som oppleves av eldre mennesker som lever utenfor våre tradisjonelle familiestrukturer.

«Suk Suk».

Kl. 22
Filmprogram: «Rules of Attraction»
8 kortfilmer med spennende tema.
Info: «Rules of Attraction»

Oslo/Fusion Film Festival

Medlemskap ikke nødvendig. Ordinær billettpris kr. 100. Ungdom under 20 / studenter under 23 år: kr. 75,- Bevis vil påkreves ved kjøp og innslipp.

Merk at billetter i år kun kan kjøpes på nett, enten direkte på cinemateket.no eller via festivalens hjemmesider oslofusion.noAlle filmene vises på Cinemateket/Filmens Hus i Dronningens gate 16 i Oslo. For fullt program, visningstider og oppdateringer:

oslofusion.nofacebook.com/oslofusion@oslofusion på Instagram

Koronasikkerhet

Grunnet den pågående situasjonen med Covid-19 har filmfestivalen måttet gjøres mange kutt i den planlagte feiringen av 30. årsjubileet. De forholder seg til Folkehelseinstituttets anbefalinger, og i skrivende stund har de tillatelse til å bruke 89 (av 190) seter i den store salen Tancred, og 20 (av 70) i Lillebil.

Blikks publikumspris

Blikk står tradisjonen tro bak utdelingen av årets publikumspris der alle kan stemme på sine favorittfilmer i kategoriene spillefilm, dokumentar og kortfilm. Bruk stemmeseddelen som ligger på Cinemateket/Filmens hus. Av alle som stemmer, trekkes det ut tre vinnere som får hvert sitt ½-årsabonnement på Blikk til en verdi av 449 kroner.

Powered by Labrador CMS